Un prestigiós físic català avisa: «Anem cap al rebrot, és inevitable»

L'expert s'empara en la manca de responsabilitat ciutadana
Diversos ciutadans passejant pel Passeig Marítim de Barcelona dissabte, 2 de maig
El govern espanyol ha aplicat el desconfinament gradual | CatalunyaDiari

 

Quasi dues setmanes després de l'aplicació paulatina de la desescalada del confinament per part del govern espanyol, la crítica social sobre la manca de responsabilitat ciutadana se solidifica. De fet, experts apunten que, en cas de no acompanyar-se amb les mesures de precaució necessàries, podria acabar en una onada de la malaltia.

 

Així ho assegura el físic Àlex Arenas, qui ha dissenyat un model matemàtic que preveu l'evolució de la pandèmia. Arenas, que ha estat entrevistat a 'RAC1', creu que la societat s'està relaxant massa i que, per això, la recaiguda és inevitable.

 

El confinament total: «un fre de mà»

«La població no està prou conscienciada del que hem passat. He vist imatges que em fan molta por perquè sé que això acabarà sent una sèrie de gent ingressada i tornarem a veure casos massius», ha assenyalat. «Anem cap al rebrot de manera inevitable, i ens veurem forçats a prendre mesures. Tenim un fre de mà: el confinament total. Però no hi haurà una altra manera fins que no tinguem una vacuna», matisa Arenas

 

Paral·lelament, el físic no vaticina un futur gaire esperançador: «Anem cap al rebrot de manera inevitable, i ens veurem forçats a prendre mesures. Tenim un fre de mà: el confinament total. Però no hi haurà una altra manera fins que no tinguem una vacuna. La bona notícia és que ho hem fet bé, i molta gent no s’ha infectat».

 

Finalment, sentencia: «La mala notícia és que la infecció continua entre nosaltres i bàsicament tothom és susceptible perquè no han passat la malaltia i això ens posa en una situació complicada amb el desconfinament».

 

  

 

 Comentaris

envia el comentari