Imatge de la portada del preu de la llum per aquest divendres, 19 de maig

Preu de la llum avui divendres, 19 de maig: hora a hora

Apostant per les hores més barates, podràs estalviar a la factura elèctrica

El preu mitjà de la llum aquest divendres, 19 de maig, s'establirà als 60,27 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el cost mitjà de la llum ha patit una disminució important, en comparació al dia d'ahir. Això és degut al fet que, durant dijous passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 51,76 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més barates del 19 de maig?

Si busques economitzar la teva factura, hauràs de centrar el consum durant els moments més econòmics del dia. I, per sort, divendres té algunes opcions interessants. El més recomanable serà centrar el consum elèctric de les 14.00 a les 17.00 hores, ja que hi ha 3 franges horàries comparteixen el mateix preu: 30,87 euros.

També us aconsellem tenir en compte la franja horària que comprèn de les 17:00 a les 18:00 hores, ja que representa el segon moment més barat del dia. Sense anar més lluny, el cost del megawatt hora serà de 39,47 euros.

Imatge amb la graella del preu de la llum per aquest divendres, 19 de maig
Com veuràs, aquest divendres hi ha un gran nombre d'hores 'conflictives'. | Catalunya Diari

Quines són les hores més cares de divendres?

I si el que vols és no donar cap ensurt a la teva cartera, el millor serà que puguis reconèixer les franges horàries més “perilloses”. Especialment, la que comprèn de les 22.00 a les 23.00 hores, ja que el preu del megawatt hora serà de 95,17 euros. Així mateix, és recomanable intentar defugir la franja de les 21.00 a les 22.00 hores, quan el cost del teu consum elèctric s'establirà en els 95 euros.

Imatge amb les millors i les pitjors hores de llum per aquest divendres, 19 de maig
Les pitjors hores més cares es concentren a la nit. | Catalunya Diari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

En cas que només disposis del matí lliure, també pots trobar algunes opcions interessants. Durant aquestes primeres hores del dia, el més oportú serà que el teu consum se centri a la franja horària compresa entre les 11.00 i les 12.00 hores, quan el preu del megawatt hora serà de 40 euros.

I si creus que és massa aviat, sempre pots substituir aquesta franja per la de les 10.00 a les 11.00 hores. Això sí, hauràs de tenir en compte que el preu serà una mica superior, ja que el preu del megawatt hora serà de 42,72 euros.

Imatge de les hores més barates i les més cares per aquest divendres, 19 de maig
Recorda que, durant aquest divendres, 3 franges horàries comparteixen el mateix preu. | Catalunya Diari

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

Si, per contra, prefereixes les hores de la tarda, també tens opcions cridaneres. Obviant les franges més econòmiques que ja hem esmentat, també seria interessant que el teu consum elèctric tingués lloc entre les 18.00 i les 19.00 hores, quan el preu del megawatt hora s'establirà en els 43,17 euros.

Imatge de les millors hores de llum per aquest divendres, 19 de maig
Normalment, les millors hores tenen lloc a la tarda. | Catalunya Diari