Hora vall, hora planta i hora punta per aquest dissabte, 13 de maig.

Preu de la llum per aquest dissabte, 13 de maig: hora a hora

Descobreix quines hores són les més barates i estalvia a la factura

El preu mitjà de la llum aquest dissabte, 13 de maig, s'establirà als 51,12 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Millors i pitjors hores del preu de la llum d'aquest dissabte, 13 de maig.
El més recomanable és evitar el consum elèctric a partir de les 21. | CatalunyaDiari

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el preu mitjà de la llum ha patit una disminució important, en comparació al dia d'ahir. Això és perquè, durant divendres passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 81,73 euros/MWh.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més barates del dissabte, 13 de maig?

Els que vulguin estalviar a la factura hauran d'aprofitar les franges horàries més econòmiques d'aquest dissabte. Per sort, el dia està ple de franges barates.

El més recomanable serà centrar el consum elèctric de les 16.00 a les 17.00 hores, ja que serà la franja horària més barata del dia. Com es pot veure a la taula, el preu del megawatt hora serà de 2,91 de només euros.

També t'aconsellem tenir en compte la franja horària que comprèn de les 15:00 a les 16:00 hores, ja que representa el segon moment més barat del dia. Sense anar més lluny, el cost del megawatt hora serà de 3 euros.

Preu de la llum per franges horàries d'aquest dissabte, 13 de maig.
Aquestes són les tarifes de la llum del dissabte, 13 de maig. | CatalunyaDiari

Quines són les hores més cares de dissabte?

Pel que fa a les hores més costoses d'aquest dissabte, el millor serà intentar evitar-les. Per això, hauràs de tenir en compte les franges horàries més conflictives.

Especialment, la que comprèn de les 21.00 a les 22.00 hores, ja que el preu del megawatt hora serà de 101,11 euros. Així mateix, és recomanable intentar evitar la franja de les 22.00 a les 23.00 hores, quan el cost del teu consum elèctric s'establirà en els 100,2 euros.

Hores més barates i més cares d'aquest dissabte, 13 de maig.
Durant dues hores, el preu de la llum no sobrepassarà els 3 euros. | CatalunyaDiari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

I si la teva disponibilitat horària es limita a les primeres hores del dia, el més oportú serà que el teu consum se centri a la franja horària compresa entre les 11.00 i les 12.00 hores. Com es registra a la taula, el preu del megawatt hora serà de 5 euros.

Has de tenir en compte que, habitualment, és difícil trobar una franja econòmica al matí. Per això, et recomanem aprofitar perquè, durant aquest dissabte, estalviar al matí no sigui una tasca àrdua.

Millors hores al matí i a la tarda del preu de la llum d'aquest dissabte, 13 de maig.
Podràs trobar hores econòmiques tant al matí com a la tarda. | CatalunyaDiari

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

I si, per contra, prefereixes les hores de la tarda, també tens opcions barates. Obviant les franges més econòmiques que ja hem citat, també seria interessant que el teu consum elèctric tingués lloc entre les 17.00 i les 18.00 hores, quan el preu del megawatt hora s'establirà en els 4,16 euros.