Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Gràfic mostrant els preus de la llum per hores amb colors vermell, groc i blau

Preu de la llum avui dissabte, 1 de juliol: hora a hora

Descobreix quines són les millors hores per a aquest dissabte

El preu mitjà de la llum aquest dissabte, 1 de juliol, s'establirà als 60,34 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una dada que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Rellotges assenyalant les hores més cares i més barates del dia
Les hores més barates del dia són les marcades en verd. | España Diario TIPS

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el cost mitjà de la llum ha patit una gran disminució, en comparació del dia d'ahir. Això és perquè, durant divendres, el preu mitjà de la llum es fixava en els 96,57 euros/MWh.

Quines seran les hores més econòmiques d'aquest 1 de juliol?

Si t'interessa pagar menys a la factura de la llum, hauràs d'apostar per les hores més barates. Aquest dissabte, ho tindràs molt fàcil! I és que, entre les 15.00 i les 17.00, el preu del megawatt hora serà de 0 euros.

També podeu tenir en compte el segon preu més econòmic del dia, que serà d'1,64 euros. Aquest tindrà lloc en dos rangs horaris diferents. Un d'ells va des de les 14.00 fins a les 15.00, i l'altre tindrà lloc entre les 17.00 i les 18.00.

Taula mostrant els preus del megavat a cada hora del dia 1 de juliol
Hi haurà dues franges amb un preu de 0 euros. | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares aquest dissabte?

Si no us és possible centrar el consum en les hores més barates, almenys intenta que tampoc sigui en les més cares. D'aquesta manera, us aconsellem que eviteu estrictament encendre els electrodomèstics entre les 22:00 i les 23:00. Fer-ho durant aquest moment suposaria un cost de 120,2 euros.

A més, t'has de fixar que a la franja horària de les 21:00 fins a les 22:00 té lloc el segon moment més car del dia. I és que, durant aquesta hora, el cost del megawatt seguirà a l'alça, establert a 119,05 euros.

Preus de les hores més barates i més cares de la jornada
El preu més alt de la jornada serà de 120,2 euros. | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si necessiteu fer l'ús més gran de l'electricitat durant les hores matutines, és aconsellable que ho feu de 12:00 a 13:00. En aquesta estona és quan el cost de la llum serà el més baix del matí, amb un cost de 16,83 euros.

Millors hores de les diferents franges horàries de la jornada
Et sortirà més barat consumir electricitat a la tarda. | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores hauria d'aprofitar?

Si heu d'encendre l'aire condicionat o posar rentadores a la tarda, la millor opció és que ho feu a les franges horàries que hem comentat abans. Si no us és possible, de 13:00 a 14:00 també us sortirà barat, ja que té un cost de 4,43 euros.