Imatge del gràfic per hores del preu de la llum per aquest dimecres, 10 de maig

Preu de la llum per aquest dimecres, 10 de maig: hora a hora

Economitza la factura aprofitant les hores més barates del dia

El preu mitjà de la llum d'aquest dimecres, 10 de maig, s'establirà als 82,77 euros per megawatt hora (MWh) consumit. Una xifra que hem pogut conèixer gràcies a la informació aportada per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Imatge d'uns rellotges amb les millors i pitjors hores d'aquest dimecres, 10 de maig
Les millors hores seran a la tarda d'aquest dimecres. | Catalunya Diari

Tenint en compte aquest preu, podem confirmar que el preu mitjà de la llum ha patit una petita disminució, en comparació del dia d'ahir. Això és perquè, durant dimarts passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 89,48 euros/MWh.
 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més barates d'aquest dimecres, 10 de maig?

Els que vulguin estalviar a la factura hauran d'aprofitar les franges horàries més barates d'aquest dimecres. Per tant, el més aconsellable serà centrar el consum elèctric de les 16:00 a les 17:00 hores, ja que serà la franja horària més barata del dia. Com es pot veure a la taula, el preu del megawatt hora serà de 45,1 euros.

Així mateix, us recomanem tenir en compte la franja horària que comprèn de les 15:00 a les 16:00 hores, ja que representa el segon moment més barat del dia. Sense anar més lluny, el cost del megawatt hora serà de 45, 21 euros.

Imatge d'una taula amb els preus de la llum per hores d'aquest dimecres, 10 de maig
Et recomanem centrar el teu consum elèctric en les hores de les franges verdes. | Catalunya Diari

Quines són les hores més cares d'aquest dimecres?

Pel que fa a les hores més costoses d'aquest dimecres, el millor serà intentar esquivar-les. Per això, hauràs de parar esment a les franges horàries més conflictives. Especialment, la que comprèn de les 21:00 a les 22:00 hores, ja que el preu del megawatt hora serà de 129 euros. També et recomanem intentar fugir de la franja de les 22:00 a les 23:00 hores, quan el cost del teu consum elèctric s'establirà en els 115,32 euros.

Imatge amb les dues hores més barates i més cares de llum d'aquest dimecres, 10 de maig
Et recomanem evitar la franja horària de les 21:00 a les 22:00. | Catalunya Diari

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

En el cas que només puguis aprofitar les primeres hores del dia, el més oportú serà que centris el teu consum a la franja horària compresa entre les 11:00 i les 12:00 hores. Com pots comprovar a la taula, el preu del megawatt hora serà de 69,91 euros.

I és que, malgrat no ser una opció molt barata, has de saber que, normalment, el matí sol reunir preus força alts. Per tant, és una mica més complicat trobar una franja que no suposi un pessic per a la nostra butxaca.

Imatge amb les millors hores de llum al matí i a la tarda d'aquest dimecres, 10 de maig
Normalment, és més complicat trobar franges horàries econòmiques al matí. | Catalunya Diari

I a la tarda, quines hores són més econòmiques?

Si la teva disponibilitat horària se centra a la tarda, tens algunes opcions molt interessants. Obviant les hores més barates, les quals ja hem esmentat, el nostre consell és que apostis per les 17:00 i les 18:00 hores, període en què el preu del megawatt hora serà de 49 euros.