Gràfica amb totes les hores de llum del diumenge 28 de maig

Preu de la llum avui diumenge, 28 de maig: hora a hora

Optant per les franges més econòmiques, podràs estalviar a la factura elèctrica

El preu mitjà de la llum aquest diumenge, 28 de maig, s'establirà a 84,94 euros per megawatt hora (MWh). Una dada que hem pogut conèixer gràcies a les dades aportades per l'operador del mercat ibèric d'energia (OMIE).

Tenint en compte aquesta xifra, podem confirmar que el cost mitjà de la llum ha patit una petita disminució, en comparació amb la jornada d'ahir. Això és perquè, durant dissabte passat, el preu mitjà de la llum es fixava en els 86,42 euros/MWh.

Imatge amb les millors i les pitjors hores de llum de diumenge 28 de maig de 2023
Aquestes són les hores més barates i més cares de llum per aquest dissabte 28 de maig. | España Diario TIPS

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Quines seran les hores més econòmiques del 28 de maig?

Tots aquells estalviadors hauran de saber aprofitar les franges horàries més barates de la jornada. Per tant, aconsellem centrar el consum elèctric durant la franja horària que comprèn les 16.00 i les 17.00 hores. Això és perquè, aquest període serà el més econòmic del dia, amb un preu de 50 euros el megawatt hora.

Així mateix, pot ser interessant apostar per la franja de les 17.00 a les 18.00 hores, ja que serà la segona franja horària més barata. I és que, segons les dades de l'OMIE, el preu del megawatt hora s'establirà als 51 euros.

Taula amb les hores de llum del diumenge 28 de maig i el cost de l'electricitat
Aquestes són les tarifes de llum per hores del diumenge, 28 de maig de 2023. | España Diario TIPS

Quines són les hores més cares de diumenge?

Pel que fa a les hores menys econòmiques, el millor serà que les intentis evitar. Si el que busques estalviar, hauràs d'esquivar la franja de les 22:00 a les 23:00 hores, ja que serà el moment del dia en què el preu del megawatt hora serà més alt. Sense anar més lluny, el cost s'establirà a 115,38 euros.

També et recomanem defugir la franja composta per les 21:00 i les 22:00 hores, ja que suposen el segon moment més car de diumenge. Això és perquè el preu del megawatt hora arribarà als 109,09 euros.

Muntatge amb les millors i les pitjors hores de llum del diumenge, 28 de maig de 2023
Aprofita les hores barates i evita les cares aquest diumenge, 28 de maig de 2023. | España Diario TIPS

Quines hores són millors per gastar llum al matí?

Si sou dels que preferiu encendre la rentadora al matí, haureu de tenir en compte la franja horària de les 11:00 a les 12:00 hores. Doncs, aquest moment del matí serà clau per estalviar, amb un preu del megawatt hora a 78,29 euros.

Franges amb les millors hores de llum al matí ia la tarda
Aquestes són les hores que pots aprofitar al matí i a la tarda. | España Diario TIPS

I a la tarda, quines hores són més barates?

Però si la teva disponibilitat horària es concentra durant les hores de la tarda, para atenció. Tenint en compte els valors que es mostren a la taula, el més aconsellable és que aprofitis la franja horària de les 15.00 a les 16.00 hores, sempre en el cas que no puguis aprofitar les franges que ja hem citat com les més barates.