Imatge d'un cotxe circulant enmig d'un aiguat

Les tempestes punxen de matinada, però compte perquè això encara no s’ha acabat

Els aiguats que s’esperaven s’han quedat mar endins, però la gota freda es mantindrà avui amb nous xàfecs i alertes

Les previsions de tots els models meteorològics no s’han acabat de complir aquesta matinada i, finalment, els aiguats que s’esperaven s’han quedat mar endins, si bé puntualment hi ha hagut algun patac d’aigua a la Costa Brava o al litoral de Barcelona amb alguna incidència puntual, però ben poca cosa.

Les precipitacions, la majoria febles, han caigut especialment al litoral de Barcelona i a les comarques de Girona, amb els 20 l/m² caiguts a Barcelona o els 19 de Badalona i el Prat de Llobregat com les dades més destacades de moment, en general caiguts sense fer mal. No obstant, la gota freda mediterrània continua amb nosaltres tot aquest dimecres i no està tot el peix venut, ja que encara s’esperen nous ruixats i tempestes.

Evolució de les pluges

De cara a les properes hores, ara en l’inici de la jornada les precipitacions més importants s’esperen al nord de la Costa Brava, mentre que cauran ruixats dispersos i en general febles a pràcticament qualsevol punt, sobretot a la costa i prelitoral de Barcelona. A mig matí hi haurà una pausa, tot i que a prop de la costa seguiran apareixent xàfecs, però la tarda tornarà a ser moguda.

A partir del migdia, els ruixats tornaran a aparèixer de forma dispersa a moltes comarques, especialment del centre i nord de Catalunya, mentre que a punts de la costa hi poden caure al llarg de tota la jornada fins al vespre de forma irregular, però localment amb força i amb algun aiguat puntual acompanyat de ventades o calamarsa. En tot cas, serien fenòmens locals. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) manté activades diverses alertes per forts patacs d’aigua: 

Mapa d'alertes per aiguats a Catalunya el 9 de setembre del 2020
Mapa d'alertes per aiguats aquest dimecres | Meteocat

Tot plegat amb temperatures molt frenades i fresques, la majoria de màximes es mouran entre els 20º i 25º. La situació millorarà clarament dijous i, tot i que encara quedaran alguns ruixats, ja no hi ha risc d’aiguats. Aquesta gota freda serà història de cara al cap de setmana llarg de la Diada Nacional de Catalunya.