Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dona subjectant un paraigua enmig d'un temporal de pluja i vent

Ventades de mestral, sol i continua la suavitat aquest dimecres

El pas d’un front deixarà precipitacions a la serralada pirinenca i ruixats entre les comarques de Barcelona i Girona. Sol a la resta amb vent i temperatures semblants o una mica més baixes
dimecres
Mapa de la previsió per aquest dimecres | CatalunyaMeteo

 

Aquest dimecres ens arriben canvis amb una mica més de cara i ulls. El pas d’un front provinent del nord-oest farà que, ja de nit i fins a migdia, hi hagi xàfecs entre les comarques de Barcelona i Girona, així com al Pirineu. Serà a la cara nord pirinenca on les precipitacions seran més continuades amb neu que baixarà als 1.000 metres al matí i als 800 a la tarda. Es poden acumular entre 10 i 40 centímetres en total. La línia frontal vindrà acompanyada d’aire més fred que farà baixar clarament les temperatures arreu. 

El cel estarà mig ennuvolat al nord-est, on a la tarda es repetiran nous xàfecs  que, en general, seran poc importants però podran anar acompanyats de tempesta. També hi haurà nuvolositat més present a tot el Pirineu, mentre que el sol dominarà a la resta amb vent de mestral i tramuntana que bufarà amb ganes a les Terres de l’Ebre, Camp de Tarragona i Alt Empordà. 

Temperatures avall amb ambient més normal per l’època

Tornen les nuvolades gruixudes, els xàfecs i algunes tronades a la costa aquest dimecres | Diego Lázaro

 

Pel que fa a les temperatures, les màximes baixaran arreu, localment de forma força clara. La majoria de màximes es mouran entre els 14º i 19º amb un ambient més normal per l’època que no pas el que hem tingut aquests últims dies. No obstant, al Pirineu el descens del termòmetre serà més marcat, especialment a la cara nord, on no s’arribarà als 12º en els millors dels casos.

Si ens fixem en les mínimes, pujaran en general per la presència de núvols durant la nit. Glaçarà a pocs llocs, si bé encara hi poden haver gelades nocturnes en alguns punts del Pirineu i Prepirineu. La majoria de les mínimes quedaran pel damunt dels 0º, mentre que a la costa es mouran entre els 7º i els 12º. 

El Servei Meteorològic de Catalunya activa avisos per fort vent i maregassa

Aquest benvingut canvi de temps provocarà ventades intenses a les comarques tarragonines, al sud de Lleida, a tot el Pirineu i a l’extrem nord de l’Alt Empordà. Puntualment poden arribar als 100 km/h. Tant per aquest vent com pel lleu temporal de mar a la Costa Brava, el SMC ha activat l’avís groc al llarg del dia. Llàstima que les pluges seran molt locals i tornarà l’estabilitat als següents dies.

Mapa d'avisos per fort vent al Pirineu i a les comarques tarragonines
Mapa d'avisos per fort vent al Pirineu. sud de Lleida i a les comarques tarragonines | Meteocat

 

Cap de setmana primaveral

De cara la segona meitat de la setmana, dijous encara quedaran restes d’inestabilitat, especialment al Pirineu, però tot plegat anirà clarament a la baixa. A partir de divendres i durant el cap de setmana, la previsió és que torni l’ambient assolellat arreu amb temperatures que tornaran a pujar amb ganes. Ambient, de nou, d’avançada primavera.