La Primavera Musical de Vistabella arriba a la meitat de la seva segona edició aquest dissabte amb el concert de Canya d'Or & Brass. A les deu de la nit, l'Església del Sagrat Cor serà escenari d'un folk «renovat» ofert per la formació, que comptarà amb la col·laboració del músic polifacètic Xavi Lozano. L'artista s'ha fet conegut per construir instruments amb material reciclat.
A dos quarts de nou, abans del concert, hi haurà un sopar popular a la plaça de l'Església. Una hora i mitja més tard i també a l'aire lliure començarà el concert, que portarà sobre l'escenari la gralla dels Canya d'Or acompanyada d'instruments de metall i una àmplia varietat de percussions. Pel que fa a Xavi Lozano, és especialista en flautes i aeròfons d'arreu del món.
Ritmes per a tots els gustos
Ha encunyat un nou concepte, el de 'quotidianòfon', que consisteix a adaptar qualsevol objecte del dia a dia per convertir-lo en un instrument musical. La proposta d'aquest dissabte suposarà una barreja de ritmes balcànics, funk, tangos, ska i, fins i tot, melodies de dibuixos animats, un repertori poc habitual en el context de la interpretació de gralla tradicional i més pròxim al d'alguns balls de gralles.
Jaume Aguza, Pol Figuerola, Oriol Nicolau, Titus Prats, David Rincón, Aureli Andrés i Toni Chisvert són els integrants de Canya d'Or que, a més, aquest 2019 celebren el seu vintè aniversari i preparen el seu segon treball discogràfic. Els tiquets del sopar popular es poden adquirir el mateix dissabte al vespre in situ i tenen un cost de sis euros per persona.
La Primavera Musical de Vistabella compta amb cinc concerts, que acabaran el 15 de juny. El concert de cloenda serà del Quartet Quinta Essència, que interpretaran Luca Marenzio. Les entrades tenen un cost de deu euros i es poden reservar a través de l'Ajuntament de La Secuita, coorganitzador del festival juntament amb l'Església del Sagrat Cor de Vistabella.
El cicle vol servir per col·laborar en la restauració de l'Església del Sagrat Cor, un element modernista, i obrir-la al món artístic. Obra de Josep Maria Jujol, els darrers anys se n'han anat restaurant alguns elements, com la part del campanar i la teulada. Resten encara actuacions a les parets interiors i exteriors d'aquest Bé Cultural d'Interès Nacional declarat com a tal l'any 2011.