El positiu per coronavirus en una festa a Còrdova és el príncep Joaquim de Bèlgica

Gairebé una trentena de persones van acudir a la festa, duplicant el nombre de persones permeses durant la Fase 2

Fotografia de l'príncep Joaquim de Bèlgica, oficial de la reserva nadal
El jove manté una relació amb una cordovesa | Casa Reial de Bèlgica @monachiebe

Aquest divendres 29 de maig, la Junta d'Andalusia va denunciar una festa celebrada a Còrdova el passat dimarts. A la festa van acudir un total de 27 persones i una d'elles va donar positiu en Covid-19. Aquest dissabte 30, la casa reial de Bèlgica ha confirmat que es tracta del príncep Joaquim, nebot del rei Felip de Bèlgica.

Segons el mitjà belga 'Le Soir', el jove de 28 anys va anar a la festa amb la seva parella Victòria Ortiz Martínez-Sagrera, d'origen cordovès. La festa estava organitzada per l'aristocràcia local i es va celebrar en un domicili particular.

El príncep Joaquim es va desplaçar amb avió des de Bèlgica a Madrid i allà va agafar un AVE per viatjar a Còrdova. L'endemà de la celebració de la festa, el dimecres 27, el jove va començar a sentir símptomes de virus, i es va sotmetre a un test. Aquest divendres 29 de maig, es confirmava el seu positiu per coronavirus.

S'exposen a una sanció

Totes les persones que van assistir a la festa han estat posades en quarantena, a excepció de cinc, que a data de divendres 29 de maig, encara no havien estat localitzades. Així mateix, la policia està investigant aquest esdeveniment per proposar una multa d'entre 600 i 10.000 euros, en haver gairebé duplicat el límit permès en la fase 2, que és de 15 persones en una reunió.

Rafaela Valenzuela, subdelegada de Govern a Còrdova, ha expressat sorpresa i indignació davant d'aquests fets: «Això és imperdonable. La policia investiga no solament el seguiment del confinament, sinó les infraccions de les normes, ja que seguim en estat d'alarma. El virus segueix aquí».

No és el primer contagiat de la reialesa belga. I és que el seu oncle, el príncep Llorenç de Bélgica, va explicar que un dels membres havia donat positiu en covid-19, tot i que no va especificar de qui es tractava.


Comentaris

envia el comentari