URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

URGENT

👉 Catalunya avançarà al tram 2 de la desescalada i aixecarà més restriccions dilluns

Els principals motius pels quals no has de portar guants contínuament

Els experts alerten que portar guants constantment pot ser contraproduent

Ciutadans passejant-se amb guants i mascareta
L'ús dels guants podria ser contraproduent per evitar el contagi del virus | CatalunyaDiari

Amb l'arribada del coronavirus a la península el Ministeri de Sanitat va alertar que la millor forma de prevenir-lo era protegir-se amb mascaretes i guants. Ara, però, cada vegada són més els experts que desaconsellen dur els guants de forma constant, ja que, tal com adverteix el metge, microbiòleg i investigador en tuberculosi Pere Joan Cardona, el material amb el qual estan fets fa que el virus perduri quatre dies, mentre que a la pell no dura més de deu minuts

Ús adequat dels guants

El doctor només recomana l'ús dels guants per anar al supermercat, i així evitar el risc de contaminar els productes. És molt important, doncs, que no ens toquem la cara quan portem els guants posats, i s'ha de tenir especial cura quan ens els traiem, ja que poden estar contaminats i passar-nos el virus a les mans. Per això, insisteix a rentar-se bé les mans després de fer-ne ús. 

Advertències a l'hora de fer la compra

La farmacèutica Gemma del Caño explicava a 'RAC1' que «si fem servir els guants com si fossin les nostres mans, aquí és on ve el problema. Els guants s'han de posar per a un moment puntual». Per tant, l'ideal seria posar-se'ls a l'entrada del supermercat i treure'ls un cop es deixi el carretó al seu lloc. 

És important que abans d'agafar fruita i verdura fresca ens posem també uns guants a sobre, de la mateixa manera que es feia abans del confinament, per evitar contaminar els productes que puguem tocar sense voler. Aquests, es poden treure després d'acabar de fer la compra en aquesta secció del supermercat. «Per evitar contagiar, no ens hauríem de tocar la cara al súper perquè podríem deixar el virus en un producte o envàs», concloïa finalment. 


Comentaris

envia el comentari