Problemes al Zoo de Barcelona per la negativa de Colau a renovar el delfinari

Els treballadors denuncien que el pla aprovat per l’alcaldessa de la ciutat comtal acabarà provocant el tancament del parc

dofí
Problemes al zoo de Barcelona per la negativa de Colau a renovar el delfinari | Cedida

Tan sols un mes després que l’Ajuntament de Barcelona aprovés la iniciativa de limitar a onze les espècies d’animals del Zoo de la ciutat, Colau ja s’ha trobat amb els primers problemes que comporta la situació. I és que, tal com recull ‘El País’, fins al dia d’avui han fracassat tots els intents de traslladar els dofins del recinte a algun lloc més segur, i tan sols han aconseguit donar sortida a dos d’ells.

Arran això, els treballadors han mostrat el seu malestar davant la possibilitat que el zoo acabi tancant les seves portes, amb les nefastes conseqüències que comportaria per a ells. D’altra banda, els experts en matèria critiquen que la iniciativa no segueixi criteris científics, posant en perill la conservació d’algunes espècies amenaçades.

Ada Colau va donar suport al projecte ‘Zoo XXI’

Un dels moments clau de la polèmica va tenir lloc el passat mes de febrer, quan Ada Colau va donar suport al projecte dels grups animalistes ‘Zoo XXI’. L’objectiu del pla era impedir la reproducció d’aquelles espècies que no puguin ser alliberades posteriorment, per tal d’evitar que aquest recinte es converteixi en un mer expositor d’ animals.

Amb tot, l’origen de la qüestió es remunta a l’any 2015, quan l’alcaldessa de Barcelona va paralitzar l’ampliació del delfinari. Una postura que va quedar ratificada un any després, quan el tinent alcalde d’Ecologia va fer patent que no es construiria un nou recinte d’aquesta classe, en considerar que «l’espècie no està amenaçada ni en perill d’extinció».

Encara no han trobat cap lloc idoni per als dofins

Si bé la idea principal del consistori de la capital catalanaera traslladar els animals a santuaris —que són uns tancats situats al mar on els dofins poden gaudir de la resta de la seva vida en semi llibertat—, el cert és que a dia d’avui encara no han trobat cap lloc idoni per a ells.

dofí
Els treballadors del Zoo lamenten que la iniciativa comportarà, a la llarga, el tancament del parc | Cedida

Per aquest motiu, els treballadors lamenten que la iniciativa comportarà, a la llarga, el tancament del parc, i denuncien que «els suposats santuaris no existeixen en l’actualitat. Hi ha molta literatura científica al respecte, i les experiències que s’han dut a terme han acabat sempre minvant el benestar animal i arribant a la mort dels dofins».

«Els animals s’han convertit en presos polítics»

I és que malgrat que l’Ajuntament i el Zoo van arribar a analitzar dues possibles destinacions, situades a Grècia i als Estats Units, el cert és que cap dels dos llocs ha acabat convencent als responsables.

En aquest sentit, alguns dels empleats denuncien que el Consistori «hagi gastat una fortuna en viatges però no han invertit ni un cèntim en el delfinari de Barcelona», fet que posa en perill el benestar dels animals. No només això, sinó que, segons els mateixos treballadors, «els nostres animals s’han convertit en veritables presos polítics».   


Comentaris

envia el comentari