Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diputació de Tarragona

La Diputació de Tarragona i els alcaldes s'alien per elaborar el pla de mandat 2019-2023

La presidenta de l'ens, Noemí Llauradó, calcula tenir-lo confegit a la primavera

Diputació de Tarragona
Una imatge de la reunió dels alcaldes del Tarragonès, aquest dimarts a la tarda, a la Diputació de Tarragona. | TarragonaDigital

La Diputació de Tarragona ha obert un procés participatiu amb els 184 municipis de la demarcació i els 10 consells comarcals per elaborar el pla de mandat que n'ha de regir la línia política des del 2019 i fins al 2023. Aquest mateix dimarts a la tarda, el govern de l'ens supramunicipal ha fet una trobada amb els alcaldes del Tarragonès i el president del seu consell comarcal. El torn d'aquesta comarca ha arribat després del Baix Camp, el Priorat, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha explicat que «aquest procés participatiu és una demostració de la nova governança, de principis del segle XXI, que estem implementant», basada, segons ha dit «en la proximitat, la transparència i la participació».

Un procés participatiu amb l'ajut d'una empresa especialitzada

En les trobades, que es fan dirigides per una empresa especialitzada en processos participatius a partir de qüestionaris basats en el mètode del diàleg apreciatiu, els alcaldes i presidents de consell comarcal expressen les seves preocupacions locals i globals.

En base a aquestes opinions, s'establiran les línies generals del nou pla de mandat. Un cop acabades les trobades amb els representants de les comarques i els municipis, que s'allargaran fins a principis de gener; s'iniciarà el procés participatiu amb la plantilla de la Diputació. Amb tot, Noemí Llauradó ha explicat que «calculem tenir el pla entre el març i l'abril».

Les opinions dels alcaldes marcaran les línies generals de la Diputació aquest mandat

«Per a nosaltres és molt important que municipis i comarques, els principals beneficiaris de les nostres polítiques, puguin expressar les seves preocupacions i ajudar a marcar el seu rumb», ha expressat Llauradó, que ha subratllat que «està sent un procés de resultats encara més positius que els que ens esperàvem». Per ara, la presidenta de la Diputació ha destacat que els problemes d'«habitatge, despoblament, infraestructures, connectivitat de fibra òptica i equipaments» són els principals ítems que expressen els alcaldes, especialment els de municipis d'interior.