URGENT

🚨 Espanya no aixeca el cap: més de 36.000 nous contagis i 591 defuncions

Aixequen les restriccions per la Covid-19 del Segrià implementades des del juliol

A la Noguera se seguiran aplicant com a mínim set dies més

Persones amb mascareta passejant pel Carrer Major de Lleida
Aixequen les restriccions per la Covid-19 del Segrià implementades des del juliol | cedida

Lleida i els sis municipis del Segrià amb restriccions específiques per la Covid-19 deixaran d'aplicar-les a partir del 17 de setembre i passaran a complir les genèriques a tot Catalunya. En 19 municipis de la Noguera, en canvi, el Procicat ha anunciat que les renovarà almenys 7 dies més.

A partir de dijous, doncs, els bars i restaurants del Segrià ja podran superar el 50% de l'aforament i podran atendre clients a la barra. Això sí, tant a l'interior com a les terrasses, les taules no podran superar les 10 persones i hauran d'estar separades un metre i mig. També s'aixeca la limitació estricta d'aforament en actes culturals i religiosos tot i que es manté el tancament d'establiments a la una de la matinada.

Segons el Govern, el Procicat ha pres aquestes mesures tenint en compte la incidència de la Covid-19 i l'estat de la situació assistencial a les comarques de Lleida. El Comitè Tècnic del Procicat ha informat que no es renovarà la vigència de la RESOLUCIÓ SLT/2194/2020, de 9 de setembre, per la qual es prorrogaven determinades mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19 als municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre, que caducava a les 00.00 hores del dia 17 de setembre.

Així doncs, un cop entri en vigor aquesta decisió, i fins que cap altra resolució determini res diferent, a tots els municipis de la comarca del Segrià els seran d'aplicació només les resolucions d’abast general de tot Catalunya. 

El Procicat manté les restriccions a la Noguera

El Procicat també ja informat que, en canvi, sí que es renovarà parcialment la vigència durant quinze dies de la RESOLUCIÓ SLT/2115/2020, de 31 d'agost, que caducava el dia 16 de setembre a les 00.00 hores, per als municipis de la Noguera als quals era d’aplicació, atesa la incidència encara alta de la Covid-19 en aquesta àrea territorial.

Aquest municipis són Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer.


Comentaris

envia el comentari