La consellera de Salut, Alba Vergés, al costat del director de Salut Pública, el 12 de març de 2020

El Procicat anuncia un nou canvi en l'horari dels bars i restaurants a Catalunya

Alba Vergés explica que la restauració podrà obrir a partir de les 06.00 hores del matí | A més, Catalunya ampliarà els aforaments de comerços i cultura el 24 de maig

Qui dia passa any empeny. I Catalunya, immersa en un procés de reobertura que sembla definitiu, continua alleugerint les mesures contra la Covid-19. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que el 24 de maig s'aixecaran la limitació d'aforament a la cultura, els comerços i les universitats; i també es reprendran les fires i congressos. A més a més, també ha explicat que la restauració podrà obrir a partir de les 06.00 hores del matí. Fins ara, els bars i restaurants de Catalunya només podien obrir a partir de les 07:30 hores. 

Ara, per tant, el panorama per a la restauració catalana —que continua reclamant obrir més enllà de les 23.00 hores— canvia lleugerament, ja que podran reobrir ininterrompudament de 06.00 hores a 23.00. 

«A partir del 24 de maig el topall d'aforament a la cultura serà del 70% i als comerços i les universitats, del 50%. Es reprendran els congressos i les convencions sense necessitat d'autorització expressa», ha comentat la consellera Vergés. Al fil de la qüestió, però, Vergés ha demanat anar amb peus de plom i ha insistit en la precaució. «Hem de continuar en alerta però continuem flexibilitzant mesures. Anem pel bon camí. Aquest estiu pot ser millor que el de l'any passat. Però, conscients que l'epidèmia no s'ha acabat. Cal anar en compte, però, i és que a les UCI hi ha prop de 400 persones», ha dit. 

Una petita passa per als bars, a l'espera de les discoteques 

Els bars veuen com tenen el seu 'sí', però les discoteques hauran d'esperar. Com a mínim a que decaigui l'ordre de tancament del Ministeri de Sanitat el passat agost. El que sí que expliquen després de la reunió del Procicat, però, és que el Govern ja compta amb un pla per a la reobertura de les discoteques.