Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup d'alumnes fent cua per entrar a l'escola

Una professora de Lloret de Mar, sobre la situació a les escoles: «Ens han portat a l'escorxador»

Es realitzaran fins a 20.000 proves PCR a les escoles d'aquí a octubre
Un grup d'alumnes fent cua per entrar a l'escola
Es realitzaran fins a 20.000 proves PCR a les escoles d'aquí a octubre | Europa Press

«Això està passant a tot arreu de Catalunya... Ens han portat a l'escorxador». Són les paraules d'una mestra d'educació primària de l'Institut Escola (IE) Lloret de Mar després de l'experiència viscuda el passat divendres després de fer classe als seus alumnes. La professora explica que en sortir de l'escola es va començar a trobar malament i va anar a fer-se una PCR. El diumenge va conèixer el resultat i va descobrir que era positiva però des de llavors ningú del departament de Salut l'ha trucat ni tampoc poc tramitar la baixa perquè la substitueixin.

«Nosaltres tenim classes de 27 alumnes de mitjana, la meva són nens petits i han d'estar tot el dia amb mascareta, però hi ha més elements de protecció que aquest. Nosaltres els anem al darrere però al final són nens petits i ens veiem molt exposats a l'hora de treballar», detalla la professora. En aquest sentit, assegura que els mestres estan «com en una llauna de sardines a la classe i amb mascaretes poc segures». «Així anirem caient uns darrere els altres: mestres, alumnes i pares», afegeix.

La mestra lamenta que no li han fet cap seguiment des del CAP i tampoc l'han trucat. D'aquesta manera no pot tramitar la baixa laboral. La professora va alertar al centre que era positiva i posteriorment es va avisar als pares que els nens i nenes hauran d'estar confinats com a mínim 14 dies i es realitzarà una prova PCR als alumnes. La mestra ha realitzat una queixa formal a CCOO de Girona i ha presentat una denúncia a Inspecció de Treball per tot plegat.

 

20.000 proves PCR en escoles fins a mitjans d'octubre

El departament de Salut i d'Educació van començar aquest dimarts els cribratges de Covid-19 en escoles de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat. La mesura forma part de la primera fase de cribratges en centres educatius situats en zones amb diverses situacions epidemiològiques. Les proves s'allargaran fins octubre i també s'han realitzat cribratges a Manlleu i Canet de Mar. 

Segons el subdirector general de Vigilància i Resposta a Emergències de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Jacobo Mendioroz, l'objectiu d'aquests cribratges és fer una radiografia de la realitat dels centres educatius i veure que passa a l'exterior. Les escoles són «un mirall de què passa a la comunitat», assegura. Així doncs, els cribratges es realitzaran en barris o municipis amb diverses situacions epidemiològiques i repartides arreu de Catalunya. 

La previsió inicial és arribar a les 50.000 proves PCR al novembre. Aquestes es faran mitjançant la tècnica del frotis nasal, una tècnica una mica menys agressiva per als infants. D'altra banda, els cribratges també han de servir per provar diverses tècniques i metodologies com ara tests serològics, per detectar si han desenvolupat anticossos contra el virus, que indicarien que la infecció està passada.