Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una parada amb llibres per Sant Jordi a Mont-roig del Camp

Sant Jordi torna a sortir al carrer a Mont-roig del Camp i Miami Platja

També hi haurà activitats durant la setmana prèvia de Sant Jordi

Mont-roig del Camp i Miami Platja tornaran a celebrar Sant Jordi al carrer. Després de dos anys sense poder fer-ho a causa de la pandèmia, la festa del llibre i la rosa serà un gran esdeveniment cultural.

L'Ajuntament ha preparat una jornada d'activitats culturals i literàries durant tot el dia amb l'objectiu de convidar a tothom a gaudir d'aquesta diada popular.

Els espais escollits per passar una gran diada de Sant Jordi s'han escollit diferents espais. En concret, l'Avinguda Barcelona, entre l'Avinguda Califòrnia i l'Avinguda de Los Angeles a Miami Platja i el Parc Maria Martori a Mont-roig del Camp.

Les activitats de Sant Jordi

El dia 23 d'abril, dia de Sant Jordi, a partir de les 10 del matí s'obriran els dos espais. En aquests hi haurà parades de llibres i roses. A més, algunes entitats locals també posaran la seva paradeta, així com les biblioteques municipals i el Departament de Joventut que oferiran informació sobre els seus serveis i recursos a la ciutadania. 

La programació està enfocada als més petits de casa, amb tallers i espectacles relacionats amb els llibres i la llegenda de Sant Jordi. Durant el matí s'entregaran els premis del concurs de superlectors i de punts de llibre.

A Miami Platja, a les 12.30 hores, hi haurà l'actuació de l'alumnat de l'Escola de Música Baptista Nogués, que representarà el conte cantat d'en Patufet i la interpretació de diverses peces instrumentals.

A partir de les 12.30 hores, a Mont-roig del Camp, les autores locals, Rosa Pàmies, Maria Aragonès i Beatriz Herrera signaran els exemplars dels llibres que han publicat aquest any.

A la tarda continuaran els actes culturals. A Mont-roig s'encetarà amb una cercavila dels Gegants del Barri dels Sis Carrers, acompanyats pels Grallers de Mont-roig, que sortiran a les 17 hores des de la Casa de la Cultura i faran una ballada en arribar al Parc Maria Martori.

A continuació hi haurà berenar per a tothom i després l'espectacle d'animació infantil amb els Farsa de Farsants. S'acabarà la festa amb el concert folk de la Cobla Mitja Lluna i l'exhibició de sardanes de l'associació sardanista La Rotllana Mont-rogenca.

A Miami Platja, la tarda s’iniciarà amb un berenar de coca de xocolata per a la canalla i l’espectacle d’animació infantil amb la companyia Set de so. Acabarem la Diada amb el Coro Rociero Arena del Camino que farà una actuació especial per Sant Jordi.

A més dels actes principals durant el dia de Sant Jordi, la setmana prèvia també s'oferirà una programació especial. En concret, es farà a les biblioteques municipals on es faran contacontes, conferències i presentacions de llibres. 

També les entitats municipals tornen a organitzar activitats vinculades amb Sant Jordi. Així, el Casal d’Avis Sant Jaume oferirà un berenar el mateix dia 23 a la tarda al Centre Polivalent de Miami Platja.

L’endemà, a les 19 hores a la Casa de Cultura, l’Associació d’Amics de la Poesia oferirà el seu recital de primavera acompanyats de la cantautora rural Susannes.