Prohibeixen banderes grogues pensant que són independentistes al Bernabeu

Durant la primera jornada de la Champions que van disputar el Reial Madrid i la Roma, els de seguretat van requisar les banderes d’un grup d’animació italià

Estadi Santiago Bernabéu del Reial Madrid
Estadi Santiago Bernabéu del Reial Madrid | Cedida

El passat dimecres 19 de setembre va tenir lloc la primera jornada de la fase de grups de la Champions que van disputar el Reial Madrid i la Roma, on els blancs van dominar el camp durant tot el partit, demostrant-ho amb un 3-0. Però abans que comencés el partit, unes banderes grogues van ser les protagonistes de la nit.

Segons els membres del grup d'animació Fedayn de la Roma, els agents de seguretat del Santiago Bernabéu els van impedir el pas a l'entrada per dur unes banderes de color groc amb el missatge «llibertat» escrit en anglès. El cos de seguretat els va prohibir l'entrada al partit de Champions entre el Reial Madrid i la Roma amb aquestes banderes grogues, ja que van pensar que eren unes d'independentistes, a causa del doble significat que aquest color ha pres al país. Per tant, van procedir a requisar les banderes.

 

Banderes grogues amb el missatge «Freedom»

La peça de roba duia impresa una oreneta en un fons groc amb el missatge «Freedom» que vol ser un símbol de protesta, però no un símbol de protesta independentista catalana. Aquestes banderes les duien el grup d'animació Fedayn com una denúncia amb l'objectiu de donar suport a dos ultres de l'equip italià que ara estan a la presó, però amb un motiu completament diferent dels polítics catalans. 

Els dos ultres de la Roma van agredir un seguidor anglès del Liverpool durant les semifinals de l'última edició de la Champions del passat mes d'abril. Per aquesta raó, els membres del grup d'animació Fedayn volien dur les banderes grogues «Freedom» i donar suport als dos ultres italians empresonats.

No obstant això, els treballadors de l'equip de seguretat de l'estadi Santiago Bernabéu de Madrid no coneixien el significat real d'aquestes banderes i, com que eren grogues, van confondre-les amb un símbol independentista català i directament van procedir a prohibir la seva presència durant el partit.

Finalment, els membres del grup Fedayn no van voler accedir a l'estadi ni van presenciar el partit de la Champions entre el Reial Madrid i la Roma que es va disputar al Bernabéu. D'aquesta manera van protestar contra la «mesura de seguretat excessiva» que s'embla estar a l'ordre del dia com va passar a la final de la Copa del Rei que la policia va retirar les samarretes grogues i les estelades per «risc de violència».


Comentaris

envia el comentari