Els pressupostos 2019 inclouran el projecte del nou institut gironí Ermessenda

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha afirmat que són conscients que es tracta d'una «necessitat urgent»

El conseller Josep Bargalló en la seva visita al centre Ermessenda de Girona
El conseller d'Ensenyament Josep Bargalló en la seva visita al centre Ermessenda de Girona | ACN

El Departament d'Ensenyament inclourà el projecte per fer el nou institut Ermessenda de Girona als pressupostos de 2019. Així ho ha explicat en una visita al centre el conseller Josep Bargalló, qui ha deixat clar que s'està treballant perquè es pugui fer com més aviat millor ja que, segons diu, són conscients que es tracta d'una «necessitat urgent».

El conseller ha explicat també que el proper pas que s'ha de dur a terme és permetre que l'Ajuntament els pugui fer la cessió de les naus i terreny on es preveu construir el nou institut, l'antiga fàbrica Simón, a la carretera de Barcelona. Segons Bargalló, en les pròximes setmanes es treballarà per desencallar algunes qüestions «jurídiques» per tal de poder fer això possible.

De moment, l'única cosa que se sap és que l'acord polític hi és, s'hi va arribar a finals de 2016. Segons Bargalló, ja s'ha acordat una reunió per la setmana que ve amb tècnics del Departament i de l'Ajuntament per acabar de planificar com es farà tot, perquè ha assegurat que construir un nou institut en una edificació ja existent fa que s'hagin de resoldre alguns aspectes.

Una nova seu amb mòduls com a solució temporal

Aquest nou institut s'ha de fer com a conseqüència del continu creixement de l'alumnat al centre. Actualment, l'institut ja es troba separat en dues seus separades per dos quilòmetres, tot i que només una d'elles s'està utilitzant, la segona es va construir fa poc.

Imatge actuals dels barracons que hi ha a una de les dues seus de l'institut
Imatge actuals dels barracons que hi ha a una de les dues seus de l'institut | ACN

 

Com a solució temporal al problema d'espai, el que es va fer va ser fer aquesta segona seu amb mòduls prefabricats en un solar del barri de Palau, molta prop de l'escola el Bosc de la Pabordia. En un primer moment s'esperava que els alumnes es podrien traslladar el curs que ve, però segons les paraules del conseller, això no serà possible.

Nou institut-escola també a Lloret de Mar

Cal mencionar que, en la seva visita a les instal·lacions de l'edifici Bisbe Cartañà de Montilivi, el conseller ha afirmat també que, de la mateixa forma que el projecte del nou institut ja mencionat, als pressupostos del 2019 també tenen pensat incloure un altre projecte de centre escolar.

Es preveu construir també un institut-escola a la localitat de Lloret de Mar per intentar «d'esponjar» els dos instituts que ja hi ha al municipi. A més, Bargalló ha afirmat que aquest centre farà possible millorar l'actual oferta formativa de la zona.


Comentaris

envia el comentari