Valls ha presentat el projecte Radars. És una estratègia que té per objectiu evitar la soledat no desitjada en la gent gran i prevenir l'aïllament i l'exclusió social d'aquest col·lectiu. El projecte, que ja està en funcionament en ciutats com Barcelona o Igualada, és una de les accions més destacades del Pla Municipal de la Gent Gran (2021-2025).
Radars és una xarxa transversal d'acció comunitària. Hi participen associacions veïnals, comerços, farmàcies, persones voluntàries i professionals de diferents serveis. L'objectiu és promoure el benestar de les persones grans. També es vol reduir la seva solitud amb la complicitat del seu l'entorn proper. Per això, es posa en valor la importància del petit comerç en el teixit social de la ciutat.
Els establiments adscrits a Radars tindran un adhesiu distintiu de "comerç adherit" al seu aparador. Així les persones puguin reconèixer aquells locals sensibles amb el tracte amb la gent gran.
El projecte s'ha treballat a través de la Taula Radars. Està constituïda per diferents entitats i serveis com el Centre Cívic de Valls, Seguretat Ciutadana, Comerç de Valls, Fundació GINAC, Càritas, Federació d'Associacions de Veïns de Valls i Pedanies, Federació de Farmàcies de Valls, CAP Ignasi Sarró, Llar de Jubilats, Fundació Vilaniu, Pius Hospital de Valls i el Patronat Municipal d'Esports.
Les persones que vulguin ser Radar han de tenir sensibilitat amb la gent gran propera i estar atents a la seva dinàmica de vida des de la comprensió i el respecte. Si el voluntari detecta algun canvi en el comportament de l'avi o àvia o bé creu que està en situació de soledat no desitjada, s'haurà de posar en contacte amb els impulsors de la iniciativa a través dels diferents espais de participació del projecte.
Des de l'Ajuntament es posaran en contacte amb aquelles persones interessades per explicar quins recursos existents hi ha en l'àmbit local per la gent gran. Aquelles persones que se sentin soles i vulguin recolzament poden trucar directament a Radars (608149450) o escriure un correu electrònic (gentgran@valls.cat).