IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Aprovat el projecte que reformarà radicalment la Rambla de Barcelona

Les obres començaran a principis de l’any 2020 i el nou passeig tindrà tres places i només un carril de circulació en cada sentit

El projecte de transformació de la Rambla de Barcelona inclou tres places i voreres més grans
El projecte de transformació de la Rambla de Barcelona inclou tres places i voreres més grans | Ajuntament de Barcelona

Gran reforma urbanística de la Rambla de Barcelona. Janet Sanz, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, i Gala Pin, la regidora del Districte de Ciutat Vella han presentat el projecte de reforma de la Rambla de Barcelona amb el qual volen aconseguir que es converteixi en un passeig molt més confortable i amable, que la gent vulgui quedar-se i no tingui pressa per anar-se’n d’aquesta emblemàtica zona, la més internacional de la capital catalana, i que connecti els barris.

Des de fa molts anys que aquest projecte està sobre la taula, però ara l’Ajuntament de Barcelona ha realitzat un concurs per transformar la Rambla i «recuperar-la com a passeig i espai emblemàtic», on km-ZERO ha estat l’equip guanyador amb la idea de crear tres grans places que, a més, serviran com aparador dels edificis més singulars d’aquest passeig, com són el Palau Moja, el Liceu i el Teatre Principal.

Tres places i voreres molt més amples

Per una altra banda, el projecte també incorporarà la novetat de deixar tan sols un carril de circulació per cada sentit, fent més amples les voreres i el tram central del passeig, juntament amb la reubicació de tots els quioscs i les terrasses. Amb aquesta modificació l’Ajuntament pretén que els vianants puguin moure’s per la Rambla amb molta més llibertat i que es redueixin els embussos provocats per les aglomeracions de persones que tenen lloc actualment.

La nova rambla tindrà aquest aspecte
La nova rambla tindrà aquest aspecte | Ajuntament de Barcelona

 

L’Ajuntament de Barcelona preveu que el projecte es redacti entre finals del pròxim any 2019 i que a principis del següent, l’any 2020, les obres puguin iniciar-se començant per l’extrem del mar al costat del monument a Colom, tot i que encara no han concretat la durada dels treballs sí que es duran a terme per fases de manera que s’alteri mínimament la vida quotidiana de la Rambla.

A més a més, aquest projecte suposa una inversió de 35,5 milions d’euros en total i farà que la Rambla torni a ser més ciutadana i cultural, millorant en l’àmbit social i cultural i responent a les necessitats dels veïns. Tot i que des del Gremi de Restauració han criticat el procés de participació perquè no se'ls ha tingut en compte a l’hora de decidir els canvis, així com tampoc als quiosquers de la Rambla.


Comentaris

envia el comentari