El propietari del club d'striptease Bacarrá de Barcelona, sancionat amb un milió d'euros

Hisenda ha multat a Jaime Veiga Chaos per, suposadament, haver operat amb diner negre

L'empresari Jaime Veiga Chaos, propietari del club eròtic Bacarrá de Barcelona perseguit per Hisenda
L'empresari Jaime Veiga Chaos, propietari del club eròtic Bacarrá de Barcelona perseguit per Hisenda | Foursquare

El propietari de la discoteca-club eròtic Bacarrá i d’altres quatre clubs d’striptease de Barcelona, Jaime Veiga Chaos, està vivint una gran pressió per part del Ministeri d’Hisenda. El rei dels locals del sexe de la ciutat comtal ha estat multat per les seves irregularitats als seus locals d’oci.

Segons ha avançat ‘Crónica Global’, la multa arribaria fins al milió d’euros i és per això que l’empresari hauria declarat un concurs de creditors voluntari de l’empresa Iniciativas Movilex com a mesura davant la sanció imposada per hisenda. Amb aquesta tàctica l’empresa podria seguir operant sense cap problema. Es tracta d’una pràctica habitual a les empreses que no poden plantar cara a aquestes sancions.

Sembla que la multa ha estat imposada per haver operat, suposadament, amb diner negre. Segons fonts coneixedores del cas, que ha consultat el mitjà anteriorment citat, l’Agència Tributària hauria calculat la facturació esperada del local, «la va cortejar amb uns comptes de la societat explotadora, Movilex, i va concloure que hi havia alguna cosa que no quadrava».

Aquestes mateixes fonts han assegurat que l’empresari hauria comès tot un seguit d’errors per amagar aquest diner negre. Expliquen que l’estratègia que segueixen altres clubs és «facturar-ho tot al seu club i ingressar-ho al mateix compte», d’aquesta manera si Hisenda els persegueix «els diners han estat declarats» i se’ls sanciona per «declarar incorrectament, no per delicte fiscal». Aquest últim és pel qual estaria acusat Veiga Chaos.

L'empresari hauria declarat un concurs de creditors voluntari de l'empresa Iniciativas Movilex
L'empresari hauria declarat un concurs de creditors voluntari de l'empresa Iniciativas Movilex | Foursquare

 

Veiga ja havia tingut altres problemes amb Hisenda

Veiga Chaos és propietari, o bé manté alguna vinculació, amb altres clubs d’oci nocturn i sexe situats a Barcelona com el New Bacarrá, Nexus i Darling. No obstant això, aquest no és el primer cop que l’empresari es troba cara a cara amb Hisenda. Fa uns anys també es va veure sancionat per vendre un «local proper». En aquella ocasió, l’Agència Tributària va detectar la transacció i un impagament, «aquesta obligació, com que no podia ser adscrita a cap mercantil de l’empresari, va acabar recaient sobre un vehicle d’alta gama que va ser intervingut».


Comentaris

envia el comentari