Pablo Iglesias i Irene Montero, al Congrés dels Diputats el 5 de gener de 2020.

Podem proposa una reducció del 50% dels sous dels càrrecs públics pel coronavirus

Ja han registrat una proposta a les meses de les cambres

Unides Podem  proposa rebaixar el 50% dels salari de diputats i càrrecs públics per destinar aquests els recursos a la lluita contra el coronavirus. Concretament, la mesura afectaria als diputats al Congrés i al Senat, als membres dels Consell de Ministres del govern espanyol, així com subsecretaris, directors generals i alts càrrecs de l'administració i de les seves empreses públiques, com RTVE.

A través del seu compte de Twitter, el president del grup d'UP al Congrés, Jaume Asens, ha defensat que el moment de «crisi excepcional» requereix «mesures excepcionals». I ha argumentat que si s'estan demanat sacrificis a la ciutadania, els càrrecs públics «han de ser els primers en donar exemple».

Podem ha registrat la proposta a la mesa

Asens concreta que aquest divendres el seu grup ha registrat la proposta a la Mesa del Congrés i del Senat  perquè es rebaixi la meitat del sou base i de tots els complements als diputats mentre duri l'estat d'alarma. UP també registrarà una proposició no de llei per regular la reducció del 50% del sou als membres del govern espanyol. Tot plegat, ho ha explicat en aquest fil de Twitter:

ssssss