La increïble proposta d'un expert per acabar amb el coronavirus en 3 setmanes

Podria ser una bona idea per aplicar pels diferents governs

Experta en un laboratori
Creu que podria ser una manera efectiva d'acabar amb els efectes de la pandèmia | ACN

Des del començament de la pandèmia, epidemiòlegs i altres experts sanitaris de tot el món van buscant solucions que puguin reduir els contagis a escala global. Fins al moment s'ha parlat molt de la necessitat de mantenir la distància, l'ús de mascaretes o la necessitat de fer tests, però això no ha aconseguit reduir una corba que continua creixent. 

Tot i això, sembla que un expert nord-americà podria haver trobat la clau per millorar la lluita contra el coronavirus. Michael Mina és un professor de Harvard especialitzat en la realització de tests. I creu que la seva especialitat és l'arma perfecta per acabar amb la Covid-19 en un període de temps molt breu: només tres setmanes. 

Segons defensa Mina, seria necessària que cada persona es realitzés un test a casa seva cada dos dies. Assegura que es podrien aconseguir kits per un dòlar i que serien tan fàcil d'utilitzar com una prova d'embaràs. La velocitat i senzillesa serien els factors determinants per l'èxit d'aquest sistema. 

El pla seria que tothom es faci una prova al matí, un cop s'ha aixecat, la qual pugui donar resultats en només 15 minuts. Seria un procés relativament senzill que, però, té els seus avantatges i inconvenients segons el professor Mina. 

Tests ràpids i barats cada dos dies

Per una banda, insisteix que actualment hi ha capacitat dins la indústria mundial per poder fabricar aquests tests ràpids i barats. No creu que el fet que no s'hagi fet encara sigui una qüestió de diners. Arriba a afirmar que aquests mecanismes ja existeixen i que ja estan sent provat en una empresa satèl·lit de la seva universitat. 

El que diu Michael Mina és que actualment no hi ha voluntat de les institucions governamentals de dur a terme PCR de manera generalitzada. No veu correcte que se centrin en persones amb possibles símptomes o que hagin estat en contacte. Afegeix que 24 o 48 hores per aportar un resultat és excessiu. 

Explica que «hem assumit que els tests pertanyen a l'àmbit clínic, al del diagnòstic i que han de ser realitzats per laboratoris». Mina creu que tenim un «sistema de proves de coronavirus que està fracassant». 

Per aquest motiu, insisteix que la seva proposta ha de permetre reduir el temps de detecció del virus i tallar les cadenes de contagi. Els tests massius cada dos dies podrien permetre corregir resultats erronis cada 15 o 24 hores. 


Comentaris

envia el comentari