Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell

El Morell tria la proposta guanyadora dels pressupostos participatius 2021

L'arranjament de les voreres, la proposta més votada | Prop de 500 persones diuen la seva per millorar el municipi

El Morell tria la seva proposta  del procés de pressupostos participatius, que enguany arriba a la segona edició. L'arranjament de voreres, la proposta número dos d'enguany, ha estat la més votada, amb 120 vots, de les gairebé 500 persones que han participat en el procés d'elecció.

L'acció s'ha pressupostat en 70.000 euros i s'executarà segons el criteri i  valoració tècnica del departament d'Urbanisme del consistori. L'objectiu principal és  millorar  l’accessibilitat a la  via pública amb l’eliminació de barreres arquitectòniques existents.

La segona edició dels pressupostos participatius del Morell ha comptat amb una  novetat, i és que la ciutadania va poder  presentar  les seves pròpies propostes. Així, es van presentar un total de 77 propostes, de les que 42 van ser acceptades. De la resta, set ja estaven previstes en els comptes municipals, quatre estaven repetides i 24 es van considerar no vàlides.

Després del triatge, la ciutadania va poder votar entre 17 propostes, ja que es van agrupar les idees que eren semblants. L'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha declarat que «estem molt contents  amb la implicació del veïnat, que va fer un munt de propostes per a millorar el poble».

Gran participació ciutadana, la meitat via internet

Durant el període de votació, de l'1 al 20 de desembre de l'any passat, van votar  472 persones, dada que suposa més del 15% del cens, que era de 3.082 persones i incloïa les persones majors de 16 anys empadronades al Morell.

Cada veí del municipi va poder triar tres propostes, vot que es va efectuar en un 49,6% de manera presencial, mentre que el 50,4% es van efectuar via internet, gràcies a la plataforma de votació. Calbet ha valorat positivament que el termini de votació s'obrís durant les festes de Nadal, ja que «apropar l’urna al carrer va motivar que morellencs i morellenques s’animessin a participar del procés».

La ciutadania morellenca aposta per les reformes urbanes i d'equipaments, així com incentivar ajudes socials. De la resta de propostes votades, les més valorades han estat la millora i  arranjament  de camins, que ha rebut 117 vots; les  subvencions per a persones afectades per un ERTO, amb 116.

Les segueixen: l’arranjament del  parc de l’estació, amb 114 vots; la  millora del mobiliari i la delimitació amb tanca dels parcs infantils, amb 113; la instal·lació de càmeres de videovigilància en equipaments i espais municipals, amb 108, i la construcció d’un rocòdrom, amb 105.