Nen jugant al Museu de la Vida Rural

El Museu de la Vida Rural presenta les propostes culturals de Nadal

L'equipament compta amb activitats familiars i una nova ludoteca

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí organitza diverses activitats per a tots els públics per celebrar les festes de  Nadal. Del 5 de desembre al 8 de gener, l'equipament ha preparat una dotzena de propostes. Destaquen els concerts, les visites guiades i la nova ludoteca del Museu. Es tracta d'un espai de lectura i joc autònom que estarà obert al públic l'horari d'obertura habitual. 

Coincidint amb el pont de desembre, el diumenge 5 hi haurà una nova edició de la proposta singular Esperit de vi. És una experiència per endinsar-se en la història vitivinícola  de Catalunya i de la Conca de Barberà a través del patrimoni cultural. També es pot descobrir com el cultiu de la vinya ha transformat la comarca fins als nostres dies. Serà de 10.30 h a 13.30 h i cal inscripció prèvia. 

Visites guiades i experiencials 

Al llarg d'aquests dies, també s'han programat visites guiades al museu que pretenen descobrir la col·lecció permanent o les seves exposicions temporals. El dimarts 7 de desembre al matí, el psicòleg Adrià Cabestany encapçalarà una visita al museu adreçada a adults. Inclourà una sessió de meditació i música i en què es posarà en relació cultura i salut mental.

En la mateixa línia es desenvoluparà l'activitat Conèixer i compartir el Nadal d'abans i el d'ara que Ariadna Casas farà el 24 de desembre. Es podrà gaudir de la Sala Traité i la col·lecció de pessebres del Museu a través d'una visita en plena consciència per a generar connexions, curiositats i parlar dels grans propòsits per les festes del cicle nadalenc.

L'experiència acabarà a la Sala de l'Arbre. És un espai co-generat pels participants per compartir les experiències de Nadal. Hi haurà temps per a la meditació i per explicar un conte final per a infants que de ben segur ressonarà als adults. 

Nova ludoteca del Museu 

El dissabte 18 serà el dia amb més activitats. Destaca la inauguració de la nova ludoteca del Museu. A les 10.30 h hi haurà la presentació del nou espai lúdic del Museu a càrrec de la directora, Gemma Carbó.

És un espai de lectura i joc autònom pensat per a famílies. Obert al públic de manera lliure i que estarà obert fins al 5 de gener en l'horari habitual de l'MVR. Creat en sincronia amb els eixos de treball del Museu, hi podrem trobar llibres, contes, jocs de taula i molts altres recursos lúdics i educatius.

A partir de les 10.40 h, s'oferirà un concert de Nadal de l'EMME amb el conjunt instrumental infantil i el Cor 2 i un de l'Stromboli Jazz Band, amb swing, dixieland i jazz popular. El mateix dia, a partir de les 11.00 h, la Guingueta del Museu estarà oberta per fer una degustació de vi calent i neules. 

També el dissabte 18, es farà l'activitat El tió ens explica els secrets del bosc, que es repetirà el 23 de desembre. Adreçada al públic familiar i vinculada a la tradició  del tió, els participants podran gaudir d'una visita ben especial tot cercant el tió per les sales del museu. Mitjançant un petit i màgic espectacle de llum negra que explicarà quin és el secret més ben guardat del  bosc.  

D'altra banda, els dissabtes 11 i 18, Còdol Educació farà una visita guiada a l'exposició Arqueologies del paisatge, mostra que culminarà la seva estada al Museu el pròxim 8 de gener. 

Inscripció prèvia 

Per la majoria d'activitats es necessita inscripció prèvia  que es pot fer a través de la pàgina web del museu, on també es pot consultar tota la programació nadalenca detallada. Totes les activitats es desenvoluparan seguint els protocols sanitaris corresponents a causa de la Covid-19.