Imatge d'una revetlla de Sant Joan a una platja.

Protecció Civil ho recomana: La prohibició que podria haver-hi la nit de Sant Joan

La institució ha recomanat als ajuntaments tancar les platges durant la revetlla | El consistori de Barcelona havia optat per obrir-les, i ara Ada Colau demana coordinació per prendre una decisió final

Protecció Civil ha fet arribar aquest dimecres un document als ajuntaments amb les pautes de seguretat per a la revetlla de Sant Joan. Quan falten catorze dies per la nit del 23 de juny, el cos recomana tancar les platges en cas que no s’hi pugui controlar l’accés ni l’aforament.

Els preceptes arriben amb l’objectiu clar d’evitar aglomeracions en una celebració tradicionalment multitudinària. Protecció Civil recorda que la concentració de persones és un factor de risc de contagi de la Covid-19, especialment en trobades en què es consumeixen aliments i begudes i no es poden respectar les mesures bàsiques.

En aquest sentit, en la missiva Protecció Civil demana orientar la celebració cap a activitats de format reduït i recomana evitar les aglomeracions «en espais no controlats o activitats no organitzades», com poden ser les platges.

La recomanació arriba dies després de l’anunci que Barcelona obrirà les platges durant la revetlla

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha demanat prudència i ha recordat que el missatge de Protecció Civil és una recomanació. En una entrevista a ‘RAC1’, Elena ha anunciat que aquesta setmana es reunirà amb el tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle.

I és que, de fet, la recomanació de Protecció Civil es contradiu amb la decisió de l’Ajuntament de Barcelona de mantenir obertes les platges de la ciutat durant la nit de la revetlla. 

Batlle manifestava la setmana passada la intenció de recuperar la revetlla amb un dispositiu semblant al d’anys anteriors. Encara que admetia que s’havia d’acabar de concretar, Batlle va assegurar que també s’obririen totes platges de l’àrea metropolitana.

Joan Ignasi Elena: «És una nit molt sensible. Hi ha unes condicions que s’han de complir»

És per aquest motiu que el conseller d’Interior ha assegurat a la ràdio del Grup Godó que vol conèixer en profunditat les intencions del consistori barceloní. Tot i això, Elena ha advertit que la de la revetlla és una nit «molt sensible» i que «hi ha unes condicions que s’han de complir i que hem de garantir».

Ada Colau reitera que cal coordinació metropolitana sobre les platges

L’alcaldessa de Barcelona també s’ha pronunciat aquest dimecres sobre la celebració de Sant Joan. Colau ha reiterat la necessitat de coordinar-se entre els municipis metropolitans per decidir què fer amb les platges.

En aquest sentit, la batllessa ha explicat que aquesta tarda hi haurà una reunió entre els ajuntaments i ha insistit que cal valorar «tècnicament» les diverses opcions. S’esculli quina s’esculli, Colau ha destacat que es comunicarà.

«Evidentment, es podrà fer algun tipus de festa, perquè no hi ha estat d'alarma, però s'haurà de seguir les recomanacions sanitàries», ha conclòs Colau.