Muntatge d´una noia posant-se crema solar i al costat una imatge d´un protector solar de 50

El protector solar de supermercat millor valorat en l'estudi de l'OCU

S'han analitzat un total de 29 productes de diferents cadenes

Tot i que ja fa temps que comencem a veure el sol brillar, ara és quan l'Organització de Consumidors i Usuari (OCU) ha donat a conèixer els resultats del seu darrer estudi. Concretament, a través d'aquest ha analitzat els diferents protectors de sol que es venen als supermercats.

Sí que és veritat que cal tenir en compte que, a molts llocs, aquests productes no es comencen a vendre fins que arriba el bon temps. Per això l'OCU ha hagut d'esperar que estiguessin disponibles per començar a fer la seva anàlisi comparativa entre tots.

De totes maneres, ja tenim les conclusions per poder anunciar al qual, segons ells, és el millor producte d'aquest tipus que podem comprar ara mateix. I per poder arribar a aquesta decisió han utilitzat una mostra de 29 diferents cremes solars com a representació de la majoria dels supermercats.

A les anàlisis han tingut en compte alguns paràmetres com que la protecció que prometen sigui realment la que tenen. Així mateix, han tingut en compte l'etiquetatge. D'altra banda, també ha ajudat l'opinió de voluntaris que les han provat i els resultats obtinguts al laboratori.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

La crema solar SFP 30 de Mercadona és la millor

Com acabes de llegir a l'inici d'aquest apartat, el protector solar SFP 30 que es ven a Mercadona ha estat el que ha obtingut millor valoració. L'OCU ho ha tingut clar, ressaltant alguns aspectes que justifiquen el fet que sigui el que ha obtingut més puntuació.

Muntatge fons difuminat de Mercadona i crema solar
El protector solar SFP 30 ha estat el millor valorat segons l'OCU | Mercadona

En concret, des de l'organització han volgut destacar, per sobre de la resta de paràmetres, el nivell d'etiquetatge. També ha sortit guanyadora tant als resultats de laboratori, com a la prova d'usuaris o a la d'impacte ambiental.

Així doncs, la pots trobar a qualsevol de les botigues de la cadena per un preu de 6,20 euros en un pràctic envàs de 250 ml. Aquest ve amb un polvoritzador de pistola perquè l'aplicació de la crema sigui molt més senzilla.

Mercadona recomana agitar abans de fer-se servir enèrgicament perquè el producte estigui homogeni. Després, ha de ser aplicada entre mitja hora o 20 minuts abans de l'hora que ens exposem al sol. També insisteix que cal fer recordatoris de crema per prevenir qualsevol tipus de problema.

Aquesta crema és perfecta per a tota la família. Pot ser utilitzada tant en adults com en nens, ja que no conté ingredients perjudicials per a la pell dels darrers. A més a més, té una fórmula que és respectuosa amb els oceans.

Muntatge de la crema solar de Mercadona i un nen amb un sol dibuixat a l'esquena
Aquesta crema solar de Mercadona serveix tant per a adults com per a nens | Mercadona, Pexels

Els problemes que ha trobat l'OCU

Fent l'anàlisi de les diferents cremes que podem trobar al mercat, l'OCU s'ha adonat de diferents detalls. Això ha afectat directament la posició al rànquing, ja que si no es compleixen certs requisits, no es pot rebre una bona valoració.

Tot i això, començarem pels aspectes positius. En aquests trobem que totes les cremes tenen una protecció correcta, és a dir, que el nombre que s'indica com a factor protecció és el real un cop analitzada la crema. Per això podem concloure que estarem protegits en la mesura que escollim un o altre.

El problema ha vingut a l'hora d'apreciar a molts productes la presència de filtres químics sospitosos de ser disruptors endocrins. Concretament, a 8 dels 29 protectors analitzats s'ha trobat que tenen octocrylene i homosalate.

Aquests filtres poden arribar a afectar el sistema hormonal. Per això no es recomana l'ús de cremes que el continguin als nens principalment. Tampoc són bons per als adults, però en aquest cas la influència seria menor. Tanmateix, Mercadona pot estar tranquil·la perquè la seva reconeguda crema està lliure de tots dos.