Ajuntament de Salou.

Més d'un centenar de treballadors de la neteja en administracions de Tarragona protestaran per impagaments

La manifestació tindrà lloc aquest divendres, 9 d'agost, a Salou i arribarà fins a Vilafortuny

Els treballadors i treballadores de l'empresa Tempo Facility Services, que s'encarrega de la neteja dels edificis municipals a Salou, ha convocat dues manifestacions per protestar contra l'endarreriment en el pagament de les nòmines i pagues extres de la plantilla.  La primera tindrà lloc aquest divendres 9 d'agost, a partir de les 11.00 hores, al passeig de Jaume I. La segona està convocada pel dimecres 14 d'agost.

El conflicte, segons ha informat el sindicat UGT en un comunicat, arriba per la falta de puntualitat en el pagament dels salaris que arrossega l’empresa des de fa temps, així com l'impagament de les pagues extres.  Afecta, a més, no només als treballadors de Salou, sino als de vuit administracions més del territori.

Després de dues reunions amb els responsables de la companyia,  els membres del Comitè d'Empresa lamenten que només han rebut promeses incomplides i han dedicit passar a l'acció  per exigir una solució. L'empresa, per la seva banda, alega que no ha pagat aquests diners per l'endarreriment en el pagament d'algunes administracions.

L'empresa deu diners a 150 treballadors tarragonins

Tempo s'encarrega de la neteja d'equipaments públics per a diversos ajuntaments i administracions del Camp de Tarragona.  El sindicat calcula que a la demarcació hi ha uns 150 treballadors afectats per aquests impagaments i uns 600 al conjunt de l'Estat.

D'altra banda, l'assemblea que va celebrar la plantilla de Tempo va acordar portar a terme més accions de protesta davant de la resta d'administracions que també han subcontractat Tempo. Es tracta de la Diputació, les oficines de Base a Tarragona, així com els ajuntaments d’Altafulla, La Canonja, La Pobla de Mafumet, Els Pallaresos i la delegació de Benestar Social de la Generalitat a Tarragona.