Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Diverses persones gaudeixen de la música a l'interior de la Sala Apolo aquest dissabte 12 de desembre

Una prova pilot a l'Apolo estudia l'eficàcia dels tests ràpids en grans esdeveniments

Un màxim de 500 persones gaudeixen de la música en directe amb mesures de seguretat, en un assaig clínic liderat per l'hospital de Can Ruti

Diverses persones gaudeixen de la música a l'interior de la Sala Apolo aquest dissabte 12 de desembre
Uns 500 voluntaris van assistir al concert de la sala Apolo de Barcelona, on s'ha fet una prova pilot. | ACN

La sala Apolo de Barcelona ha acollit aquest dissabte una prova pilot per posar a prova l'eficàcia dels tests ràpids per poder celebrar grans esdeveniments, com ara concerts. Un miler de voluntaris van ser seleccionats, però només 500 van poder accedir al concert per gaudir de la música en directe. Ho han fet amb mascareta, però de peu i sense l'obligació de respectar les distàncies de seguretat. Amb aquesta premissa, les ganes de gresca ja s'han pogut veure a mesura que s'ha anat formant la cua per accedir a la sala.

Els assistents han pogut entrar a una Apolo tancada durant mesos i els nervis i la il·lusió s'han fet notar des del primer minut. «Estem bojos per anar a veure tots els concerts possibles», ha assegurat a l'ACN David López, un dels assistents, abans de posar-se a la cua. El David ha assenyalat que es va apuntar a l'assaig perquè «és una bona oportunitat per demostrar que la cultura no és contagiosa i es poden fer les coses ben fetes i els concerts i activitats culturals sense risc».

«Tinc moltes ganes de concert, hem estat massa temps sense viure la música, que és molt important en les nostres vides», ha afegit l'Elisabet Suárez, que ha acudit a l'Apolo amb el David. Una sensació compartida per la Irene Urbistondo, que ha vingut des de Tarragona amb un permís per participar en l'assaig amb altres coneguts. «El Primavera Sound ens encanta i el Vilanova Festival també», ha afirmat, contenta que tant ella com els seus acompanyants hagin rebut el missatge per poder assistir al concert.

No tots els voluntaris han pogut entrar al concert

Alguns dels voluntaris, però, no han tingut la mateixa sort i s'han quedat sense música, ja que han estat seleccionats com a part del grup de control que no ha anat al concert. En aquest sentit, també s'han donat casos de parelles o grups d'amics en què uns han estat seleccionats per entrar a l'Apolo i d'altres no. En diversos casos, els participants de l'assaig no han sabut la seva sort fins minuts abans que la sala de concerts obrís les portes.

Un cop s'han obert les portes, passades les cinc de la tarda, s'ha fet control de temperatura als participants, s'ha comprovat que s'havien descarregat l'app Radar Covid al mòbil i se'ls ha demanat fer ús de gel hidroalcohòlic. Ja a dins la música ha estat la principal protagonista amb un cartell amb la Dj Marta Salicru, els concerts de Renaldo & Clara, Mujeres i el Dj Unai Muguruza per tancar la sessió.

Així, els assistents han pogut ballar lliurement, sempre amb la mascareta posada, excepte en cas de consumir begudes. A la sala també s'hi han posat taules i cadires per prendre alguna cosa. En acabar, a les deu de la nit, la majoria d'assistents sortia de la sala Apolo contents i satisfets de l'experiència.

Proves diagnòstiques prèvies

Tots els voluntaris de l'assaig, tant els que han anat al concert com els que no, s'han hagut de sotmetre prèviament a proves diagnòstiques, principalment tests d'antígens però també PCR en alguns casos. Les proves s'han fet entre divendres i aquest mateix dissabte i els voluntaris han conegut a través d'un avís al mòbil si havien donat negatiu o positiu. D'entre els negatius, una part han estat seleccionats per assistir al concert i una altra com a part del grup de control.

Tots dos grups hauran de tornar a fer-se una prova el pròxim 20 de desembre com a seguiment de l'estudi, liderat per l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) i que compta amb la col·laboració de la Fundació lluita contra la Sida i del Primavera Sound.

En aquest sentit, el cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Bonaventura Clotet, ha assegurat a RAC 1 que de l'assaig en depenen grans esdeveniments com el Primavera Sound, però també el Mobile i altres congressos que hi ha a Barcelona habitualment. «Si surt bé és força representatiu i pot ser traslladable a esdeveniments més grans on s'apliquin les mateixes mesures», ha reconegut Clotet.