Reunió de l'executiva del PSC el 8 de maig de 2019.

El PSC acusa el Govern de «missatges contradictoris» pel coronavirus a les residències

Assumpta Escarp ha difós un vídeo a través de les xarxes socials

La diputada del PSC al Parlament de Catalunya, Assumpta Escarp, ha acusat el Govern de «donar missatges contradictoris» en resposta a les declaracions d'aquest dijous, dia 2 d'abril, de la Consellera de Salut, Alba Vergés, que ha recordat que és «preferible» que les persones que puguin s'emportin la gent gran a casa.

Escarp apunta contradiccions entre Vergés i El Homrani

En un vídeo que ha penjat al seu compte de Twitter, Escarp ha assegurat que les paraules de Vergés «contradiuen d'una manera flagrant les instruccions de la Conselleria d'Afers Socials, Treball i Família, que deia que per retirar a un avi de la residència s'havia de fer la prova» i considera que en un moment de crisi sanitària com l'actual no es poden donar contradiccions en el si d'un govern.

A més, Assumpta Escarp ha urgit Salut que garanteixi que el 70% de les residències catalanes on encara no hi ha contagis quedin protegides i es medicalitzin: «Cal que Salut dirigeixi aquesta emergència. És un problema que està al carrer i en la preocupació de tots», ha reblat la diputada socialista al Parlament.

De fet, el PSC ja carregava aquest dimecres contra el govern de Catalunya. «Han hagut de morir 362 persones per tenir la primera compareixença», deia el diputat socialista Raúl Moreno, en referència a la roda de premsa que va oferir dimarts el secretari d'Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, per notificar les 362 defuncions i la xifra de 830 diagnosticats. «No tenim un Govern capaç de fer front a aquesta pandèmia. Ha reaccionat tard», va reblar Moreno.