Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Rosa Maria Ibarra i Andreu Martín, al barri Gaudí

Els socialistes portaran al Parlament la immediata reobertura del consultori mèdic del barri Gaudí

La diputada Rosa Maria Ibarra i el portaveu Andreu Martín s'han trobat avui amb els veïns de la zona | El PSC reusenc ha enviat també dotze encàrrecs al nou govern català

El PSC portarà al parlament la immediata reobertura del consultori mèdic del barri Gaudí de Reus. Així ho ha confirmat la diputada Rosa Maria Ibarra, que avui dijous ha mantingut una trobada amb els veïns i veïnes de la zona. Cal recordar que l’equipament es va tancar amb l’inici de la pandèmia i ara mateix encara continua inactiu. «Això suposa molts inconvenients, sobretot per als col·lectius vulnerables, com ara gent gran i veïns que tenen més dificultats per desplaçar-se fins al CAP Llibertat», han expressat els socialistes en un comunicat. La formació, precisament, considera «urgent» oferir la totalitat dels serveis mèdics que s’hi prestaven, i de manera presencial.

Rosa Maria Ibarra ha assegurat que «atenent les reivindicacions del veïnat, demanarem al Parlament que el govern posi en funcionament el dispensari, tenint en compte que la pandèmia arriba al seu final i, una situació que fa viable la recuperació del servei». La diputada demanarà també que es faci un estudi per tenir un nou equipament de salut que doti el barri d’unes instal·lacions «que reuneixin millors condicions i disposin de més espai per a l’atenció». Això, evidentment, «implica un estudi previ de com i on es pot ubicar», ha reblat.

En la mateixa línia s’ha pronunciat Andreu Martín, portaveu dels socialistes reusencs, que ha aprofitat l'acte d’avui per demanar que el Govern destini els recursos suficients per complir els compromisos adquirits amb la ciutat. «En aquests moments Reus no és al mapa de la Generalitat i cal que el recentment nomenat govern rectifiqui aquest greuge», ha reivindicat.

Dotze encàrrecs per al nou govern

Martín ha repassat els projectes pendents, enviant un total de dotze encàrrecs al nou executiu de Pere Aragonès. Més enllà de la reobertura del consultori del barri Gaudí, les peticions passen pel desdoblament del CAP Sant Pere, la remodelació de l’estació d’autobusos, el carril bici de la carretera de Misericòrdia, la promoció de l’aeroport, l’edifici definitiu de l’escola Els Ganxets, l’ampliació de la xarxa d’escoles bressol, la potenciació dels instituts escola, solucionar la massificació de les aules, una ambiciosa dotació d’habitatge públic, la cobertura tota de les places de la residència d’Horts de Miró i més complicitat amb el consistori de Reus.

Pel que fa al consultori, el portaveu ha assegurat que «el veïnat del barri Gaudí no és ciutadania de segona i, per tant, no hi ha cap prioritat que estigui per sobre de poder disposar d’un centre de salut a prop de casa d’aquests veïns i veïnes». «És una demanda important, com avui ho ha demostrat la quantitat de persones que ens han acompanyat, que no pot quedar desatesa per part del govern. La rectificació és urgent i és justa», ha conclòs.