Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Logo del CEPAC

Es fa públic el projecte guanyador de la beca del CEPAC

S’ha guardonat un treball sobre la fidelització i el compromís dels castellers

Logo del CEPAC
Logotip del Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells | CEPAC

Lara Santana Torralba, llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona, estudiant de l’últim grau de Psicologia (menció en organitzacions) de la Universitat Blanquerna-Ramon Llull i cap de l’Àrea Social de la colla castellera Capgrossos de Mataró, ha resultat la guanyadora de la primera convocatòria de la Beca CEPAC de recerca sobre tema castellera.

 

El premi ha estat convocat pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells (CEPAC), amb el suport de l’Ajuntament de Tarragona-Biennal de Castells. La seva dotació pressupostària serà de 4000 euros.

 

El projecte guanyador té el títol «Castells i compromís. Anàlisi dels factors de fidelització i mesura del nivell de compromís organitzacional dels castellers i castelleres» i va resultar mereixedor de la beca segons el veredicte, acordat per unanimitat, del jurat, integrat per investigadors coneixedors del món casteller i el president del CEPAC. La reunió per decidir el premi va tenir lloc el passat 22 de maig a Tarragona.

 

A partir d’ara, Santana disposarà de divuit mesos per aplicar el pla de treball del projecte i elaborar un informe en el qual es recolliran els resultats i les conclusions de la recerca, el qual serà publicat posteriorment.

 

El projecte guanyador se circumscriu en l’àmbit de les tres bases de la beca: continuïtat i renovació de les colles castelleres. A aquesta primera edició s’hi han presentat un total de sis projectes, tots d’ells relacionats sobre una temàtica del fet casteller.

 

Què és el CEPAC?

El Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castells és una associació cultural privada i independent de qualsevol institució pública, que té com a finalitat afrontar els reptes actuals i futurs que la dinàmica del món casteller planteja a partir de la investigació, la reflexió i la divulgació.

 

El CEPAC no vol intervenir en debats sobre qüestions històriques o de tècnica castellera, sinó que pretén col·laborar amb el món casteller sobre aspectes de futur i sobre temes que poden ajudar a una major consolidació i projecció del fet casteller i, en especial, de les colles, com a entitats i organitzacions.

 

Es tracta d’una entitat que vol ser un observatori d’anàlisi obert a propostes particulars, de colles castelleres o de l’àmbit acadèmic. El CEPAC està obert a totes aquelles persones interessades en el fet casteller, i també en la reflexió sobre la cultura popular o l’organització associativa.