Pugen a 922 els grups escolars confinats per un positiu, 133 més que en el darrer balanç

Hi ha 1.792 positius (+288) i 20.398 persones en quarantena (+3.990)

Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates
Ja són 922 els grups confinats a Catalunya. | Europa Press

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 922, 133 més que els declarats divendres, segons les dades actualitzades del Departament d'Educació. En total, als centres educatius s'han detectat 1.792 casos positius, 288 més que en el darrer balanç.

Del total, 1.583 entre l'alumnat, 199 entre docents i personal administratiu i deu entre personal extern. Pel que fa als confinats, n'hi ha un total de 20.398 (+3.990): 18.860 alumnes, 1.349 docents i personal d'administració i 189 personal extern. Continuen tancades quatre llars d'infants, dues a Barcelona, una a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) i una a Almenar (Segrià).

Les orquestres preveuen un hivern molt dur amb la incertesa de quines mesures sanitàries s'adoptaran

En un altre ordre de coses, però encara en l'àmbit de relació amb la pandèmia, un dels sectors més perjudicats és el musical i festiu. Les orquestres musicals es preparen per «un hivern molt dur» tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort. El principal motiu és la incertesa que genera saber quines seran les mesures que s'hauran de prendre en els concerts que es facin en pavellons o sales tancades. Fort ha avançat que les reduccions en l'aforament pot comportar una rebaixa en el catxet dels artistes perquè sinó als promotors «no els quadraran els números», però tem que la davallada faci que hagin de treballar «precàriament». Per altra banda, els mànagers de les orquestres Selvatana i Maravella han lamentat que els ajuntaments no respectin els contractes signats i no vegin «ni un euro» cada vegada que els cancel·len un concert.

Les festes majors d'aquest estiu han estat atípiques i, de fet, molts municipis han optat per anul·lar-les directament. Això ha generat que les formacions musicals que viuen d'aquests concerts passin per una època dura amb molt pocs ingressos. Un dels exemples és l'orquestra Selvatana, que de les 140 actuacions previstes durant la temporada, n'han anul·lat 75. L'Orquestra Maravella està en una situació pitjor. Al llarg de l'any acostumen a fer uns 120 concerts, 80 d'ells en tot l'estiu. Aquest 2020, però, només n'han fet una quinzena.

Així ho han afirmat els mànagers de les dues formacions qui preveuen «un panorama complicat» de cara a l'hivern. El principal motiu és que fins ara els concerts es podien fer a l'aire lliure i l'aforament es podia adaptar en funció del lloc a on es feia. A partir de l'hivern, però, els concerts s'hauran de fer a l'interior i encara no saben «en quines condicions» hauran de tocar i aquest és «el gran dilema» que tenen ara.


Comentaris

envia el comentari