Carles Puigdemont ja és a Brussel·les. L'expresident de la Generalitat deixa Alemanya després d'haver estat detingut fa quatre mesos i posa rumb, de nou, a Waterloo.
El president @KRLS Puigdemont embarca de camí cap a Brussel·les #seguimpic.twitter.com/2NpuMTcUik
— Joan Mria Piqué (@joanmariapique) 28 de juliol de 2018
Està previst que Puigdemont es reuneixi amb Quim Torra a partir de les 10 del matí d'aquest dissabte, 28 de juliol, i cara a la tarda el mateix expresident durà a terme una roda de premsa des del seu domicili a Waterloo. El gironí, en aquest sentit, ha pogut tornar a Bèlgica després d'un llarg períple d'incertesa —que va començar amb la seva detenció el mes de març passat, va continuar amb el seu posterior empresonament i, finalment, va cloure amb la notícia que la justícia alemanya negava extradir-lo per rebel·lió i sedició—.
El president @KRLS Puigdemont fa una darrera mirada a Alemanya des del cel d’Hamburg, de camí cap a Brussel·les #seguimpic.twitter.com/3qXT0CmvW8
— Joan Mria Piqué (@joanmariapique) 28 de juliol de 2018
Puigdemont, i el seu retorn anunciat a Bèlgica
«Puigdemont es traslladarà a Waterloo. No és avui mateix, però serà en els pròxims dies», va indicar el portaveu de Junts per Catalunya, Albert Batet, en ser preguntat la setmana passada pel futur viatge de Puigdemont a Bèlgica.
«El Consell forma part del programa de govern, i amb el president a Waterloo tots els projectes que tenim començants prendran forma», va assegurar en una clara picada d'ullet a la primera reunió que avui ja prendrà forma entre Quim Torra i Carles Puigdemont a Waterloo. Puigdemont, però, va anar més enllà el passat dijous en assegurar que la seva voluntat passava, clarament, per tornar a Catalunya.
«Sé que no trigaré 20 anys a trepitjar sòl català», va dir a aleshores el mateix Puigdemont en clara al·lusió a la causa oberta contra ell per part del Tribunal Suprem, que encara manté vives les peticions pel delicte de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.
Schleswig-Hosltein tanca el procés d'extradició de Puigdemont
La fiscalia d'Schleswig-Holstein va confirmar el passat 28 de juliol que ja havia rebut la confirmació oficial de la suspensió de l'euroordre contra Carles Puigdemont i que per tant «ja no hi ha base» per continuar amb el procés judicial contra l'expresident de la Generalitat.
«Amb la suspensió de l'ordre europea de detenció, el procés d'extradició s'ha acabat», va assegurar aleshores el ministeri públic alemany, després de la decisió de Llarena de retirar les euroordres.