Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Carles Puigdemont.

Anunci sorpresa de Carles Puigdemont sobre el seu futur

Puigdemont renuncia a seguir a la presidència de Junts

Carles Puigdemont fa un pas al costat. «No presentaré la meva candidatura a la renovació de la presidència del partit». Així, amb aquestes paraules, l'expresident de la Generalitat ha renunciat seguir al capdavant de Junts per Catalunya

A través d'una carta a la militància del partit, Carles Puigdemont ha anunciat aquest dimarts que no es presentarà al congrés que se celebrarà el 4 de juny a Argelers, a la Catalunya Nord. 

Puigdemont ha arribat a la «conclusió» que cal una presidència «més implicada», que participi «permanentment» de les reunions executives i de les decisions polítiques. 

Carles Puigdemont saludant els organitzadors de l'Aplec Internacional d'Adifolk el 25 de setembre del 2021
Carles Puigdemont ha decidit fer una passa al costat i deixar la presidència de Junts per Catalunya. | ACN

«M’agradarà molt i em sentiré molt honorat de poder acomiadar-me com a president de manera presencial», ha subratllat Puigdemont a la carta. L'encara secretari general, Jordi Sànchez, i el vicepresident Jordi Turull li han agraït a Twitter la tasca al capdavant del partit.

Pegasus i el fantasma de la tornada

És el que assegurava l'advocat i diputat de JxCat, Jaume Alonso Cuevillas. El lletrat creu que l'expresident del Govern i eurodiputat Carles Puigdemont podria tornar a Espanya amb la comissió del Parlament Europeu que investiga el programa Pegasus. 

«Si entra en territori espanyol com a membre de la delegació té tota la protecció d'aquesta condició», va dir durant el cap de setmana en una entrevista a Catalunya Ràdio. «L'altra qüestió és si l'Estat espanyol estarà disposat a respectar. Que, com sabem, això ja és una altra cosa», va dir el mateix Cuevillas. 
 

El mateix advocat i diputat de Junts per Catalunya, Jaume Alonso Cuevillas apuntava al fet que aquesta és «una possibilitat» i que entenia que «si entra com a membre de la comissió de l'Eurocambra l'Estat espanyol no s'atrevirà a detenir-lo». 

També creia que, sigui com sigui, Puigdemont «guanyarà la batalla i tindrà reconegut el dret de poder tornar a Catalunya i a territori de jurisdicció espanyola».

Ara, doncs, caldrà estar molt atent a quins son els passos que segueix l'expresident de la Generalitat i si, com diu Cuevillas, aprofita la polèmica de Pegasus per tornar a Catalunya.