Carles Puigdemont en primer pla, amb les ulleres posades i el micròfon davant

Puigdemont denuncia el trencament de la confidencialitat a la vista pel suplicatori

Els eurodiputats de JxCat informen el secretariat del Comitè d'Afers Jurídics del Parlament Europeu de les declaracions de González Pons (PP)

Els eurodiputats de Junts per Catalunya Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí han denunciat el trencament de la confidencialitat a la vista pel suplicatori davant del Comitè d'Afers Jurídics del Parlament Europeu. Fonts de JxCat asseguren que han informat el secretariat del comitè de les declaracions de l'eurodiputat del PP Esteban González Pons a la sortida de l'audiència. En una piulada a Twitter, l'eurodiputat català s'ha dirigit al president del comitè, Adrián Vázquez, sobre si tenia algun comentari en relació amb les paraules de González Pons, preguntant-se si això era seriós.

Minuts abans que acabés la compareixença dels tres independentistes, González Pons va revelar als mitjans que els membres del comitè havien discutit sobre el rebuig de Bèlgica a l'extradició de l'exconseller Lluís Puig. «No entraré en aquest debat que s'ha produït a dins la sala», va dir l'eurodiputat del PP preguntat per la competència del Suprem i la sentència belga.

Puigdemont carrega també contra el president del comitè

Carles Puigdemont també ha criticat el president del Comitè d'Afers Jurídics, l'eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez, per assegurar abans de la vista que la sentència belga «no afecta» el suplicatori. Des de JxCat han afirmat que aquesta vegada no ho han traslladat al secretariat del comitè, però que «fa setmanes» ja van presentar un escrit per denunciar «la seva falta d'imparcialitat».

En aquest sentit, Adrián Vázquez, ha negat haver trencat la confidencialitat de la vista pel suplicatori contra els eurodiputats catalans. Arran d'unes declaracions de Puigdemont en què criticava a Vázquez per haver fet una roda de premsa aquest dijous al matí abans de la vista, l'eurodiputat de Ciutadans s'ha defensat al vespre. «És estrany pensar com es pot explicar alguna cosa que encara no ha passat, ja que la seva intervenció en seu parlamentària ha estat hores després», ha dit en una piulada Vázquez, que no ha fet declaracions després de l'audiència.