⚫️ URGENT

Un mosso mata a trets la seva exparella i se suïcida a Terrassa

Els salaris dels funcionaris catalans s'incrementaran fins a un 1,95%

L'acord entre la Generalitat i els sindicats estableix que hi haurà una pujada fixa d'un 1,75% i un 0,2% addicional, del qual encara s'han de definir com i qui s'aplicarà
Imatge dels treballadors públics concentrats a les portes del departament de Treball | Cedida

 

El Govern i els representants dels treballadors públics han arribat un acord per incrementar els sous dels funcionaris de la Generalitat. En una reunió celebrada en el departament de Treball, han pactat augmentar de manera retroactiva un 1,75% les nòmines del funcionariat públic català i establir un 0,2% addicional, del qual s’ha de negociar a qui i com s’aplica en futures reunions.    

 

La intenció del Govern és que el decret que reculli aquesta mesura es publiqui com més aviat millor perquè l’augment dels salaris es pugui implementar en les nòmines del mes vinent. L’acord per a la pujada dels sous ha estat signat pels sindicats CCOO i UGT, però no per la IAC, que és majoritari entre els treballadors públics.  

 

Pendent de negociar la paga doble de 2013

Aquesta era una mesura que els funcionaris, que s’han concentrat aquest matí a les portes del departament de Treball, havien reclamat durant els últims anys. Una altra de les seves demandes, que es cobri el 100% de les baixes per malaltia des del primer dia, ha estat també aprovada avui, però no la recuperació d’una part de les pagues extres de 2013.

 

Aquesta és també una antiga reivindicació dels treballadors públics catalans. Encara que en la trobada d’avui no s’ha tractat aquest tema, les dues parts s'han emplaçat a parlar-ne pròximament. La mesura va ser acordada fa més d’un any, però, segons el departament d’Administració Pública, les restriccions que provoca la regla de despesa han impedit que se’ls pugui tornar aquesta paga.  

 

Els Mossos van protestar dilluns pels seus drets laborals

Aquest dilluns 17 de setembre, uns 500 agents dels Mossos d’Esquadra, vestits completament de negre, es van concentrar davant de la conselleria d’Interior per reclamar millores en les seves condicions laborals. A dins del departament, estava reunit el Consell de la Policia, on comandaments policials i representants sindicals tracten, periòdicament, els temes laborals del cos.

 

Mig miler d'agents davant de la seu del departament d'Interior, a Barcelona. | Guillem RS

 

La principal reivindicació dels agents és cobrar totes les hores extres dels últims mesos que encara no han cobrat. També reclamen les pagues extres de 2013 i 2014, un augment d'un 5% en els seus sous, que segons ells van perdre l'any 2010, i equiparar les seves condicions laborals amb les de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional.