Els productes que més han baixat i pujat de preu en aquesta pandèmia

Les dades resulten sorprenents

Carro de supermercat amb productes darrere
Els productes que han pujat i baixat de preu en la pandèmia. | Pixabay

El coronavirus ha canviat moltes coses de la nostra vida, en el nostre dia a dia. Així, no només hem de portar mascareta sinó que també hem fet canvis en la nostra cistella de la compra. Bona mostra d'això és que durant el confinament va haver-hi diversos productes que es van vendre moltíssim, com el bicarbonat. Precisament en relació a aquesta qüestió cal conèixer la interessant dada que acaba de publicar-se.

En concret, l'INE (Institut Nacional d'Estadística) ha donat a conèixer els seus informes sobre els preus de l'IPC del mes d'agost; informes que ens serveixen per, entre altres coses, saber que els preus van caure un 0,5% respecte al mateix període del l'any anterior. No obstant això, potser el més interessant és la llista dels productes el preu dels quals ha baixat més durant aquesta pandèmia, i també els que han sofert una pujada més important.

La llista de preus que pugen i baixen

Entre els articles que adquirim al supermercat i que han experimentat un major descens del seu preu durant la pandèmia de la covid-19 en destaquen dos: l'oli d'oliva, que ha baixat un 5,7%, i les patates, que costen un 7% menys. No obstant això, altres productes que han baixat el seu preu en altres sectors són el gasoil i la gasolina, al voltant d'un 11%, o els bitllets de vols internacionals, en un 12,5%. Això sense oblidar les estades en hostals i hotels, que ara costen un 15% menys, o els mòbils, que han baixat en un 8,9%.

Per contra, entre els productes de la cistella de la compra que han augmentat el seu preu en aquest temps de virus n'hi ha diversos. Entre els més significatius, trobem:

  • Les fruites fresques, que han vist augmentat el seu valor en un 10,9% respecte a agost de 2019.
  • El xai i el cabrit, que ara costen un 7,2% més.
  • El sucre, que té un preu un 7,9% més elevat
  • Els cereals, que s'han encarit un 4,2%.
  • La carn ha augmentat el seu preu en 4%.
  • La cervesa, per la seva banda, ara costa un 3,9% més.

No obstant això, un altre tipus de productes, també han elevat el seu preu: són, per exemple, les assegurances de salut, els creuers o la joieria en un 4,8%, 8,7% i 18,5%, respectivament.


Comentaris

envia el comentari