ÚLTIMA HORA

🚨 Pedro Sánchez: «No contemplo un confinament a Espanya»

Quaranta famílies d'alumnes d'un institut tarragoní denuncien el centre per «adoctrinament»

Han denunciat el cas davant del Defensor del Poble

Imatge d'arxiu de l'Institut del Morell
Imatge d'arxiu de l'Institut del Morell | google maps

Un total de 40 famílies d'alumnes de l'Institut del Morell han denunciat el centre davant del Defensor del Poble pel cas la polèmica per l'enquesta sobre l'opinió dels alumnes sobre el moviment independentista. Segons l'agència EFE, les famílies es van reunir aquest dilluns, 13 de gener, amb Francisco Fernández Marugán per denunciar les «reiterades mostres de falta de neutralitat i adoctrinament» de la direcció i part de l'equip docent del centre. Així doncs, les famílies, que compten amb el suport i assesorament de l'Assemblea per una Escola Bilingüe, han demanat que al Defensor del Poble que intercedeixi perquè les autoritats educatives duguin a terme la investigació corresponent.

La polèmica va saltar el passat mes de novembre, quan es va passar una enquesta als alumnes de 3r i 4t d'ESO on se'ls preguntava pel seu grau d'afinitat amb la independència de Catalunya. L'enquesta va ser realitzada pel grup de recerca 'Llengua i Educació' de la Facultat d'Educació de la Universitat de Lleida. En la carta que les famílies han fet arribar al Defensor del Poble, denuncien que la participació dels seus fills en l'enquesta «es va fer de manera obligatòria i sense prèvia consulta als pares, mares o tutors que no van poder autoritzar la seva participació».

Davant la polèmica, el PSC va demanar explicacions al Govern i va registrar una petició de compareixença del conseller d'Educació, Josep Bargalló, qui va acordar que s'aturés l'estudi sociolingüístic de la universitat lleidatana.

A més, en la carta de denúncia, les famílies afegeixen que durant la vaga d'estudiants en contra de la sentència del procés que va tenir lloc a l'octubre, l'institut va permetre que els estudiants entressin amb estelades al centre mentre que va prohibir l'entrada a d'altres que duien banderes espanyoles, i va dirigir la resta d'alumnes al pati on es va llegir un manifest en contra de la decisió del Tribunal Suprem.

Així doncs, les famílies asseguren que en altres ocasions, els professionals han divulgat obertament la ideologia independentista dient-los que l'institut s'identifica amb el moviment. Per tot, les famílies exigeixen que s'obri una investigació i que el director i l'equip docent acabin amb la difusió dels «posicionaments ideològics personals i en l'exhibició de símbols polítics i partidistes».


Comentaris

envia el comentari