Angy Fernández tenyida de pèlroig

Què és i quins símptomes té la malaltia de Crohn que li han diagnosticat a Angy

L'actriu i cantant ha hagut de ser ingressada a conseqüència d'aquesta malaltia

Sempre s'ha dit que la salut no es valora fins que es perd... I quanta raó! Tot pot anar bé i de la nit al dia canviar. I si no, que li ho diguin a Angy Fernández.

L'actriu i cantant sembla que no està passant pel seu millor moment. Després d'haver experimentat un malestar sospitós, no va dubtar ni un segon a anar a urgències... i va ser on li van donar la sorpresa.

La malaltia que pateix Angy Fernández i que l'ha tingut ingressada a l'hospital

Després d'experimentar una sèrie de símptomes que la tenien confosa, la cantant es va veure obligada a anar a l'hospital per sortir de dubtes. Tot i això, el que no s'esperava era el diagnòstic final.

«'Night in the hospital', perquè una no sap si té apendicitis o gasos, però pot ser el primer que he dit», va compartir a les seves xarxes socials mentre estava a l'espera de saber els resultats.

Primer pla d'Angy Fernández
L'actriu i cantant es pensava que el que tenia era apendicitis | GTRES

Tot i això, els metges van decidir ingressar-la per fer-li més proves. Després d'«omplir-la d'antibiòtics perquè no s'estengués la infecció», segons relata ella. Finalment, van trobar el diagnòstic.

D'aquesta manera, hores després compartia amb els seus seguidors quina era la veritable causa i origen del seu malestar: «Gràcies per preocupar-vos, no és apendicitis. Diverticulitis o malaltia de Crohn. Sent ella celíaca, hi havia més possibilitats», assenyalava al seu compte d'Instagram.

Tot i el diagnòstic, Angy s'ho va prendre amb molt d'humor, i després de passar uns dies ingressada, finalment va poder tornar a casa seva. Ara bé... Què és exactament la malaltia que li han diagnosticat?

De manera general, la malaltia de Crohn indica la inflamació de l'extrem inferior de l'intestí prim i el començament del gruix. A causa de la seva localització, és molt fàcil confondre'l amb apendicitis o gasos, tal com li ha passat a la cantant.

Els factors de risc que comporta desenvolupar aquesta malaltia

La malaltia de Crohn no és com patir apendicitis o gasos, ja que va molt més enllà. Pot arribar a afectar diferents zones del tracte digestiu, i, a més a més, els símptomes que es presenten poden ser molt incòmodes i dolorosos.

Actualment es desconeixen les causes exactes que la provoquen. No obstant això, sí que és possible determinar alguns factors que poden predisposar a la seva aparició. Entre aquests factors ens trobem una predisposició genètica i un sistema immunitari deficient.

En el primer cas, tenir familiars amb aquesta malaltia podria augmentar la transmissió genètica. En el segon, un sistema immune afeblit podria afavorir l'entrada de virus o de bacteris que podrien desencadenar aquesta malaltia.

No obstant això, també hi ha altres factors de risc que no hauríem de passar per alt. Parlem de l'edat, del tabaquisme o de la ingesta de medicaments antiinflamatoris no esteroides.

Què experimenta una persona amb la malaltia de Crohn?

Pel que fa als símptomes, convé destacar que aquests es poden manifestar de moltes maneres, i la seva variació pot anar de lleu a intensa. De manera general, el desenvolupament de tots ells sol ser de manera progressiva.

Els signes més evidents de la malaltia de Crohn són la diarrea, la febre, la fatiga, el dolor o els còlics abdominals, la presència de sang a la femta, la disminució de la gana i el dolor a prop de l'anus.

Detall d'una persona amb mal de panxa
Els dolors o els còlics abdominals poden ser senyals d'alerta | Getty Images

Tot i això, si la malaltia està en un estat més avançat també podrien donar-se altres símptomes com la inflamació de la pell, dels ulls, de les articulacions, del fetge i de conductes biliars.

El tractament per a la malaltia dependrà de cada cas en particular, tot i que podria anar  des de l'ús de medicaments fins a la intervenció quirúrgica. De totes maneres, és important que davant de la presència de qualsevol d'aquests símptomes, vagis al teu metge. Com més aviat es diagnostiqui la malaltia, abans es podrà començar a tractar.