IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El gran dubte, resolt: Quan podrem quedar amb els nostres familiars i amics?

La fase 1 de la desescalada contempla el «contacte social en grups reduïts per a persones no vulnerables ni amb patologies prèvies»

Brindant amb dues copes de cava
El quedar amb els amics queda reduït a la fase 1 del desconfinament marcat per Sánchez. | CATALUNYADIARI.COM

Poc a poc i bona lletra. Després de les mesures de desconfinament anunciades aquest dimarts, 28 d'abril, per Pedro Sánchez, els espanyols en poden extreure dues coses: quan podran començar a sortir al carrer amb normalitat i quan podran començar a fer vida social. Aquest segon punt, gran font de preocupació en un moment on se'ns ha negat la possibilitat d'estar amb els nostres, queda enquadrat en la fase 1 dels punts de desconfinament que ha marcat l'executiu espanyol. 

En aquest punt, i tal com també contempla 'El Nacional', La Moncloa assegura que es podrà dur a terme el «contacte social en grups reduïts per a persones no vulnerables ni amb patologies prèvies». Condició per la qual, doncs, es podria començar a quedar en grup amb els amics, amb les parelles en cas que aquestes visquin separades, o amb la família. 

El que sí que no s'especifica, però, és a partir de quina data ens podrem retrobar amb els nostres. Tot plegat, segons ha explicat Sánchez, quedarà dictat pel 'tempo' d'un desconfinament que hauria d'arribar a la seva conclusió a finals de juny d'aquest 2020. 

Desescalada per províncies

El president també anunciat que la desescalada es farà per províncies en quatre fases cap a una «nova normalitat» que podria arribar a finals de juny. La unitat territorial seran les províncies però hi podria haver «excepcions» sempre que Sanitat ho consideri justificat.

Durant la compareixença posterior al Consell de Ministres, Sánchez ha explicat que la fase 0 començarà el 4 de maig a tot el territori amb l’apertura d’alguns locals amb cita prèvia. Entre ells, restaurants que facin menjar per emportar. També es podran reprendre entrenaments d’esportistes professionals i de lligues base professionals. El mateix dia, les illes de Formentera, la Gomera, el Hierro i la Graciosa, a les Canàries, iniciaran la 1.


Comentaris
Carles
Cuan es podra viatjar amb cotxe de una provincia a unaltre fen 100 kilometres?
Josep
O sigui. Que som uns ninots en mans d'uns inútils que no saben ni com fer-ho
Miquel
El Sr. Sanchez ho sap ell. Es el que mana. Diu que no es pot viatjar entre províncies.
MONTSERRAT
QUAN OBRIRAN ELS CEMENTIRIS NINGU EN PARLA

envia el comentari