Un home i una dona grans caminant pel carrer amb motxilles

Si t'has quedat sense plaça per l'Imserso, hi ha una manera de viatjar-hi igualment

T'ha passat el termini? Encara pots accedir a una vacant

L'Institut de Majors i Serveis Socials, més conegut com a Imserso per les seves sigles, és famós gràcies als seus excel·lents programes de turisme. No obstant això, cal tenir en compte que aquests hi ha un termini determinat per sol·licitar-los.

En aquest cas, per sol·licitar els viatges per a 2023, el termini va finalitzar el darrer 15 de maig. Tot i això, si t'ha passat el termini o no has aconseguit plaça, encara hi ha una alternativa que et resultarà d'allò més interessant per poder obtenir-la.

Aquest és l'objectiu dels viatges de l'Imserso

El termini per viatjar amb l'Imserso entre el setembre i el desembre d'aquest any va finalitzar el 15 de maig. Tot i això, alguns jubilats i pensionistes que es van quedar sense plaça encara poden trobar una alternativa.

Una persona asseguda esperant amb una maleta al costat
L'Imserso ofereix viatges a bon preu per a jubilats i pensionistes. | PixaBay

Des de l'organisme indiquen el següent: «L'Imserso desenvolupa el programa de turisme com un servei complementari de les prestacions del Sistema de la Seguretat Social espanyola». A més, recorden que l'objectiu és: «Proporcionar a les persones grans estades en zones de costa i turisme d'interior, i contribuir amb això a millorar-ne la qualitat de vida, la salut i la prevenció de la dependència».

Com obtenir una plaça als viatges de l'Imserso?

Si vols aconseguir una plaça als viatges de l'Imserso, és obligatori complir amb les condicions ofertes per l'organisme. Així mateix, la sol·licitud sempre s'ha de tramitar dins el termini i en la forma escaient per poder gaudir dels serveis.

Pensant a la temporada de setembre a desembre de 2023, els viatges que més sol·licituds han tingut són els paquets per a les illes Canàries i les illes Balears. Els preus varien entre els 200 € i els 435 €, depenent dels dies d'estada i el transport escollits.

D'altra banda, també destaquen entre aquests viatges destinacions com ara Catalunya, la Comunitat Valenciana, Múrcia i Andalusia. Tampoc no queda en un segon pla el turisme d'interior, així com el programa de termalisme ofert per l'Imserso.

Així pots accedir a una vacant fora de termini

Si s'ha esgotat el termini de sol·licitud, els ciutadans que encara compleixin els requisits es poden apuntar per accedir als viatges de l'Imserso després. D'aquesta manera, quedaran dins d'una llista d'espera.

Un avió de Ryanair sobrevolant un aeroport
El termini per accedir a la llista d'espera acaba el 15 de setembre. | PixaBay

En el cas d'haver-hi una vacant o baixa per part dels usuaris que sí que van obtenir plaça, ells podrien substituir-los en el viatge. Per part seva, l'usuari que estigui a la llista d'espera i accedeixi a una vacant ho farà de la mateixa manera i amb les mateixes condicions, així com amb el mateix preu, que l'usuari anterior.

Tant els pensionistes com els jubilats interessats a apuntar-se a la llista d'espera tenen com a termini fins al 15 de setembre per poder-se inscriure. És a dir, encara hi ha una oportunitat per poder gaudir del programa, fins i tot si et va passar el termini del darrer 15 de maig.

Així s'adjudiquen les places de l'Imserso

L'adjudicació de les places als viatges de l'Imserso es fa a través d'un barem de punts. En aquest sentit, es valoren aspectes com l'edat, la situació econòmica, la discapacitat o la pertinença a famílies nombroses i la veterania al programa.

Sobre els viatges, des de l'organisme recorden que: «Les persones usuàries podran anar-hi acompanyades pel seu cònjuge o, si escau, per la parella de fet o persona amb què es constitueix una unió estable i de convivència amb una relació d'afectivitat anàloga». També assenyalen que no «cal que aquests reuneixin els requisits d'edat o pensió». Així mateix, podran anar acompanyades de fills amb discapacitat en grau igual o més gran del 45 %. Per això, cal allotjar-se a la mateixa habitació o pagar el suplement pertinent.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!