Imatge d'arxiu d'una persona dipositant el seu vot en una urna a les eleccions

La queixa d'un català obligat a ser a la mesa el 14-F: «La bossa o la vida»

La dona de l'afectat pateix un limfoma

Fa tot just tres dies, a TarragonaDigital explicàvem el cas d'en Jordi Delgado, un veí del Vendrell que va ser citat a una mesa electoral malgrat que la seva dona pateix leucèmia i està a punt de començar un tractament important, que implica un trasplantament. Delgado, que va presentar al·legacions i un informe mèdic a la Junta Electoral de Zona del Vendrell, no ha estat exempt de la seva obligació ciutadana, fet que va dur-lo a denunciar el cas entre el neguit i la indignació. «M’obliguen a exposar la meva dona a un gran perill», explicava a aquest mitjà, on admetia que no sap què farà: «Em poden posar una multa o, fins i tot, pena de presó».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El d'en Rodri Sánchez, un cas similar

Lamentablement, la situació d'en Jordi Delgado no és única al nostre país i avui ha transcendit la vivència d’un altre vendrellenc, en Rodri Sánchez, que ha estat designat president de mesa de cara al 14-F. En aquest cas, la dona de Sánchez té un limfoma i està en tractament quimioteràpic amb una sessió programada, precisament, dijous vinent, tres dies abans dels comicis. «Això vol dir que són uns dies on té les defenses molt baixes. Jo no puc posar en risc la meva família, fa mesos que estic fent les coses bé per no portar el virus a casa i ara em veig obligat a triar entre la bossa o la vida», ha lamentat Sánchez en una entrevista a ‘RAC1’.

Inexplicablement, la seva petició d’excusa també va ser denegada per part la JEZ del Vendrell, tot i adjuntar l’informe mèdic on detallava la delicada situació de la seva parella. «La resposta de la Junta Electoral la trobo poc sensible i fins i tot insultant», explicava a la ràdio. «A mi això em produeix molta ràbia, molta indignació i impotència. Jo vull votar, jo no he triat aquesta data», ha remarcat.

«La malaltia del convivent no excusa l'elegit»

A la mateixa emissora, el president de la JEZ de Reus, Diego Álvarez de Juan, no ha volgut valorar els dos casos concrets de la capital del Baix Penedès, perquè no disposava de tots els detalls, ni els coneixia a fons, però ha aclarit que l’afecció en si no és motiu per no acudir a les meses. «La malaltia del convivent per ella mateixa no excusa l’elegit, sinó el fet que l’hagi de cuidar aquell dia. Si pogués justificar que n’ha de tenir cura, perquè no viu amb ningú més, podria ser un supòsit d’excusa», ha assegurat.