Sembla que els treballadors de TV3 continuen molestos per decisions que la cadena pública no ha pres arran del coronavirus. Programes com 'Planta Baixa', 'Tot Es Mou' i 'FAQs', continuen a ple rendiment, el que suposa moltes hores de directe i de controls, que semblen disgustar els treballadors donada la situació.
Ho avança 'Crónica Global', assegurant que fa una setmana el comitè d'empresa de TV3 avisava que calia «suprimir i reduir els programes de plató en directe», en els quals no es poden complir les mesures de distància mínima decretades per la Generalitat i on, a més, participen convidats externs, exposats també al risc de contagi.
[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]
La CCMA defensa la importància dels directes
Amb tot, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha assegurat al mitjà citat que «el comunicat és de fa uns dies» i que s'ha treballat molt per millorar les condicions i mesures de protecció, per treballar amb garanties i només en allò que es considera essencial.
Sembla però que per a alguns empleats, no n'hi ha prou. 'Crónica Global' ha tornat a parlar amb fonts del comitè i continuen insistint en la necessitat d'emetre programació essencialment d'entreteniment i actualitat, que no signifiqui «hores i hores seguides en directe amb els treballadors als platós i controls», cosa que han demanat «des del minut zeros», assenyalen.
La CCMA assegura que «s'han reduït els programes que es fan i s'han fusionat cadenes, però que es mantenen les hores d'emissió en directe en la mesura del possible perquè donen un marge de resposta i capacitat d'adaptació a l'actualitat diària que no es pot oferir amb programes gravats». En aquest sentit, el Sindicat de Periodistes i Professionals de la Comunicació a la CCMA ha volgut recordar que TV3 treballa amb les mesures preventives i de seguretat adequades.
La situació ha millorat a Catalunya Ràdio
A Catalunya Ràdio també hi ha cert descontentament, tot i que la situació ha millorat. En un principi, la falta de ventilació de les cabines i la no distància de seguretat va augmentar els casos del virus. «La primera setmana va set molt dura. A informatius s'obligava a acudir a la redacció», explica un treballador de l'emissora al mitjà citat. Catalunya Ràdio optava per reduir la plantilla a la meitat i s'ha notat.