Nou conflicte veïnal a Tarragona. Els veïns pròxims al Parc del Francolí de Tarragona, que recorre la major part del pas del riu Francolí per la ciutat, denuncien un elevat nivell de soroll a l'skate parc, situat a la part nord del complex.
Es tracta d'una zona on s'hi ubiquen diverses instal·lacions esportives, com una pista de bàsquet o l'skate parc, que és el principal focus de queixes dels residents, segons ha explicat a TarragonaDigital, Jordi Enfedaque, veí de la zona.
Segons relata el Jordi, el principal problema és amb els patinadors, que no respecten l'horari màxim permès per fer ús de l'espai, que és fins a les 11 de la nit; tot i que durant aquests mesos d'estiu, també han experimentat queixes amb altres usuaris, com els de les pistes de bàsquet.
«Quan algú juga a bàsquet, no només es passa la pilota amb els altres, sinó que crida, alguns criden molt, s'aplaudeixen els uns amb els altres... i el mateix passa amb els patinadors i el soroll de les rodes. Que això passi a la tarda, no passa res, però que s'allargui fins a la matinada resulta molt molest», es lamenta el Jordi, que concreta que sovint el soroll de crits i rebombori s'allarga fins a la una o les dues de la matinada.
Una tàctica estudiada
Per altra banda, les insistències a l'ajuntament i a laGuàrdia Urbana comencen a perdre el sentit, ja que quan la policia arriba al Parc, els nens marxen. «Truquem gairebé cada dia, tant jo com altres veïns, però els joves s'ho coneixen i marxen. També entenem que la policia no pot estar fent guàrdia cada dia».
Explica el Jordi, que els patinadors utilitzen l'aparcament gratuït pròxim al Parc, per veure quan s'acosta una patrulla. «Vigilen quan arriba un cotxe de la policia i, quan s'acosta, avisen als altres companys, que com van amb patinet, desapareixen ràpidament. Quan la Urbana gira cua ja hi tornen a ser».
Després de trucar, el Jordi va presentar dues queixes a l'Ajuntament de Tarragona, on també s'incloïa una proposta de mediació, perquè els joves entenguin que fent el que fan, a les hores que ho fan, molesten als veïns.
«Al final, una de les solucions que hem pensat és apagar els llums del parc, potser així quan es faci fosc, marxen», relata el Jordi. Un problema que no és novell d'enguany, sinó que ja es repeteix des de fa diversos estius, però que enguany ha arribat al seu punt més àlgid.
«Tant els particulars com des de l'Associació de Veïns del Parc del Francolí seguirem fent-ne difusió i denunciant aquesta situació», afirma Jordi Enfedaque.