Qüestionen l’entrada a la presó de Brieva d’Iñaki Urdangarin

L’absència d’imatges que justifiquin que el marit de la infanta ha entrat a la presó ha donat peu a tot tipus de teories
Iñaki Urdangarin en un dels judicis pel cas 'Nóos' | CatalunyaDiari.cat

 

  

Fa dies que els mitjans de comunicació es van traslladar a les portes de la presó de Brieva, a Àvila, a l’espera d’obtenir una sola imatge d’Iñaki Urdangarin accedint al recinte penitencial, però de moment no han tingut èxit. Tampoc han trobat millor sort amb la infanta Cristina.

 

 

Era el dilluns 18 de juny quan el cunyat del rei i exjugador del F.C. Barcelona entrava a la presó de dones de Brieva, on també es troba l’exdirector de la Guàrdia Civil Luis Roldán, per complir la seva condemna pel cas ‘Nóos’. En aquest sentit, Urdangarin haurà de passar de cinc a deu mesos entre els barrots.

 

Immediatament després que es fes efectiva aquesta condemna, desenes de periodistes van fer nit a les portes del recinte, una missió que ha resultat del tot infructuosa.

«Ha entrat Urdangarin a la presó?»

El fet que no hi hagi imatges ha donat peu a tot tipus de teories, algunes més conspiranoiques que d'altres. La qüestió és que molts plantegen el següent: ha entrat Urdangarin a la presó? Aquesta pregunta ha portat el programa 'Socialité' de Telecinco a dur a terme una investigació per esclarir dubtes.

 

L'espai presentat per María Patiño va tenir el privilegi d'entrevistar un funcionari del centre, Adolfo Fernández, qui esvaïa moltes sospites sobre l'actual situació de qui fos duc de Palma.

Una reportera de 'Socialité', a la presó de Brieva | Telecinco

 
«No es pot comunicar amb ningú, fa les seves tasques. No tindria cap sentit mostrar aquesta imatge, excepte pel 'morbo' que produiria», confessava, afegint que Urdangarin ja «ha rebut visites». El funcionari no ha volgut desvetllar més informació confidencial.

 

El que sí que va deixar clar Fernández és que es troba «en un lloc molt discret», tot i que «ni se'l protegeix, ni se'l deixa de protegir», en referència al possible tracte de favor que molts denuncien.

La discreta entrada d'Urdangarin a la presó

L'exduc de Palma aterrava a Espanya el dilluns 18 de juny a les 07.30 del matí, esgotant el termini del Tribunal Suprem. Set escoltes l'acompanyaven i el van custodiar fins que va ser recollit per un vehicle oficial amb xofer. Quan va arribar a Àvila, va accedir directament al recinte a través del vehicle, una possibilitat que —suposadament— està a l'abast de tots els presos.

Centre penitenciari de Brieva | Cedida