IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

Qui s'amaga a l'habitació 712 del Parador de Cardona?

Hi ha una ànima lligada a l'antiga Torre de la Minyona del castell dels ducs

Imatge d'una habitació de l'hotel | Parador.es

El castell dels ducs de Cardona, a la comarca del Bages, acull, des de fa uns quants anys, un Parador Nacional, i són diversos els testimonis que asseguren que a l'habitació 712 hi passen coses estranyes. Visitants, clients i personal de l'hotel diuen haver vist o sentit alguna cosa prop de l'estança que es troba a la torre, coneguda popularment com la Torre de la Minyona. Les obres per convertir el castell en un hotel van començar l'any 1976, i llavors ja es van produir fenòmens inexplicables, com explica el llibre Leyendas de Paradores de Felipe Alonso, quan els treballadors van veure més d'un cop l'estranya figura d'una donzella que plorava.

Alguns visitants asseguren haver vist o sentit la mateixa dama, una jove que plora i es lamenta, i que es dedica a turmentar sobretot, les parelles que es troben allotjades a l'hotel. El personal que treballa al Parador i altres testimonis relaten diversos fenòmens inexplicables que es produeixen al voltant i a l'interior de l'habitació 712, com ara aixetes que s'obren soles, llums que s'encenen i s'apaguen sense motiu, sorolls estranys quan l'habitació estava desocupada i altres fets que aparentment no tenen explicació. Amb motiu d'aquests fets que incomodaven els clients i els treballadors, la direcció de l'hotel va decidir tancar l'habitació al públic a no ser que algú requerís expressament allotjar-s'hi.

Sembla que la clau de tots aquests fenòmens paranormals que han tingut lloc al Parador de Cardona des de la seva construcció als anys 70, data del segle XI. Explica la llegenda, que la filla del senyor de Cardona, Adalés, es va enamorar d'un príncep musulmà que va visitar el castell del seu pare, i va ser tan forta la passió que el va encendre, que la mateixa nit en què es van conèixer es van jurar amor etern, però quan se'n va assabentar el senyor de Cardona, va prohibir la relació i va tancar la jove a la torre del castell. Adalés va passar dies tancada a la torre, on només l'alimentaven amb pa i aigua, i no la deixaven veure el sol.

Imatge del castell | Parador.es

 

Hi ha diverses versions de la història d'Adalés i el seu amor prohibit, però totes coincideixen que quan el senyor de Cardona va decidir alliberar la seva filla i es va dirigir amb un servent a la porta per obrir la torre, hi va trobar el cos de la jove, que havia mort de pena i solitud. Algunes d'aquestes versions apunten que la noia tenia els dits ensangonats perquè havia volgut gravar una creu a la porta de la cel·la, per demostrar al seu pare que el seu amor no li havia fet perdre la fe. Algunes persones asseguren que les obres per convertir el castell en hotel van fer sorgir l'esperit d'Adalés, que des de llavors vaga pel castell lamentant la seva sort.

Imatge de la Torre de la Minyona | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari