Imatge de Xavier Novell i Quim Masferrer.

Quim Masferrer revela a 'El Foraster' un dels secrets 'ocults' del bisbe Xavier Novell

L'Andreu, el mossèn «no oficial» de l'Ametlla de Merola ha fet una revelació que ha deixat de pedra Quim Masferrer

Xavier Novell continua inevitablement a l'ull de l'huracà. D'un dia per l'altre, ho canviava tot. En un obrir i tancar d'ulls, l'exbisbe de Solsona penjava la toga i no en donava massa motius. Dos mesos després arribaria la bomba: Novell havia estat pare de dues criatures amb  la psicòloga i escriptora de textos eròtics, Sílvia Caballol.

Ara Novell suma un nou capítol al seu relat. I el suma, atenció, gràcies a un dels programes de més èxit de la graella de TV3: 'El Foraster'. Quim Masferrer va visitar el passat dilluns la població de l'Ametlla de Merola i alà s'hi va trobar el mossen «no oficial» de la població. 

I d'una cosa a l'altre. Aquest va explicar a Quim Masferrer un «secret a veus» sobre el bisbe Xavier Novell, que alguna vegada havia oficiat la missa de l'Ametlla de Merola.

«El bisbe em va dir que de tant en tant vindria a dir missa aquí al poble. I quan jo no pugui venir la dius tu», va explicar l'Andreu, el mossèn no oficial de l'Ametlla de Merola. Aleshores, però, aquest anava més enllà després que Masferrer li preguntés si Novell anava sol a oficiar les misses. 

«Bé venia... (riu). Ets c***, eh. Igual haguéssin fotut la primera pela. Bé, que em perdoni perquè si aquella noia no ho era... Però bé aquí ara potser hem obert la caixa de pandora. Perquè potser era una altra, potser era l'amant de l'amant». 

«Les males llengües» i Novell a l'ull de l'huracà 

«Deien les males llengües que la mateixa dona repetia. Perquè primer feia la missa aquí a l'Ametlla i després a Navàs. I ella repetia... clar, si això no és amor», prosseguia el mossèn no oficial del poble. 

El Foraster visita l'Ametlla de Merola

L'Ametlla de Merola (el Berguedà) és un petit nucli del municipi de Puig-reig que va néixer com una colònia tèxtil a la vora del riu Llobregat. Allà, Quim Masferrer s'hi va trobar personalitats diverses com dos joves que havien fet fortuna gràcies a les seves fotos, però també un dels il·lustres del poble: el periodista Arcadi Alibés. 

Alibés, maratonià reconegut, explicava a Masferrer que havia fet més de 150 maratons arreu del món. Havia estat a Nova York, a Tòquio, a Melbourne... i a un abastíssim ventall de ciutats per a fer-hi maratons. 

La cirereta, però, la va posar l'Andreu, el mossèn no oficial de la localitat, amb una anècdota que va deixar tothom de pedra.