Quim Torra assumeix la seva inhabilitació però deixa la porta oberta a desobeir

El president també ha assegurat que el començament del curs escolar tindrà lloc tal com estava previst

El president del Govern, Quim Torra, entrevistat al programa 'Els Matins' de TV3 el 31 d'agost de 2020
Quim Torra ha demanat als partits independentistes que no investeixin cap altre candidat si ell és inhabilitat | Catalunya Diari

El president de la Generalitat, Quim Torra, assumeix la seva inhabilitació. En una entrevista a TV3, el cap del Govern català ha donat per fet que la sentència del Suprem serà en contra: «No espero cap altra decisió que no sigui la inhabilitació. No espero res de la justícia espanyola», ha asseverat.

Torra també ha recordat: «Jo he desobeït dues vegades i no crec que sigui l’última que ho faci». En aquest sentit, i davant d'una hipotètica inhabilitació com a president, ha demanat als partits independentistes que no investeixin cap altre candidat. Així, Torra ha reclamat que es «preservi» la «dignitat» de la Presidència i que no s'esculli cap altre cap del Govern.

Quim Torra assegura l'inici del curs escolar el 14 de setembre

Per la seva banda, i durant aquesta mateixa entrevista al canal autonòmic, Quim Torra ha assegurat que el curs escolar començarà, tal com estava previst, el pròxim 14 de setembre. «No retardarem el començament», ha insistit el cap de l'executiu català, que no obstant això no ha volgut descartar cap decisió per aturar la pandèmia de coronavirus

Abans de l’inici de curs, però, arriba la Diada de Catalunya. El proper 11 de setembre Catalunya celebra la seva festivitat, i Quim Torra ha assegurat que es seguiran totes les mesures possibles per poder celebrar les manifestacions i reunions pertinents.

El president confia en que es pugui celebrar la Diada

Així, el president del Govern ha demanat «màxima responsabilitat» a l'Assamblea Nacional Catalana (ANC) de cara a les mobilitzacions descentralitzades per la Diada de l'Onze de Setembre. Torra, que no ha confirmat si assistirà en alguna de les 90 concentracions que preveu l'entitat independentista, ha emplaçat l'Assemblea a trobar «la manera» que les mobilitzacions es desenvolupin tenint en compte la situació sanitària. De fet, l'entitat i el departament de Salut estan abordant la qüestió. «Demanem que es facin les coses amb creativitat i el rigor que l'ANC ha demostrat sempre», ha subratllat.

Torra ha advertit que «les coses són movibles», tot i que s'ha mostrat «segur» perquè es trobi la manera per celebrar les reivindicacions de l'11-S, tenint en compte el moment de «màxima responsabilitat». El president ha tornat a deixar clar que el Govern garantirà el dret a manifestar-se.


Comentaris

envia el comentari